Gouden Plaat voor zieke vader van volkszanger Frank van Etten

Precies 12,5 jaar na de megahit ‘Leef als een Zigeuner’ bereikt ook ‘Jij bent niet meer die man van toen’ de gouden status! ‘Deze gouden plaat is de beloning voor 12,5 jaar keihard werken in de muziekwereld’, aldus een gelukkige Frank van Etten. ‘Mijn vader heeft me gebracht en begeleid en nu hij ziek is, en in zijn laatste levensfase zit, móet deze Gouden Plaat bij hem aan de muur.’

 

 

Een geëmotioneerde Pa van Etten neemt de plaat van zijn zoon Frank thuis in ontvangst. Een groots feest zit er niet meer in voor hem; dus werd het 12,5 jarig jubileum bij Pa Van Etten ‘groots maar klein’ in huiselijke kring gevierd. ‘De cirkel is rond. Dat ik dit nog zou mogen meemaken, was een vurige wens’, aldus een geëmotioneerde vader Ton van Etten. De carrière van de volkszanger begon met de grote hit en inmiddels klassieker ‘Leef als een zigeuner’. Alle bergen en dalen liepen de twee samen en nu ronden ze hun unieke samenwerking af met een volgende Gouden Plaat voor ‘Jij ben niet meer die man van toen?’

 

 

 

Waargebeurd verhaal
Frank zingt het harde aangrijpende, en helaas waargebeurde, verhaal van een man, die wegglijdt in drugsgebruik en daarmee alles verliest.  ‘Mijn lied ‘Jij bent niet meer die man toen’ bleek de eye-opener voor mijn broer te zijn, Hij bouwt weer aan zijn toekomst. Daar kan geen gouden of platina plaat tegen op.’  ‘Het is natuurlijk niet bedoeld als meezinger’, aldus een trotse Frank van Etten, ‘Maar de woorden, geschreven door Alie Bakker, zijn zo raak gekozen, dat dàt wel massaal overal in Nederland gebeurd.’ ‘Iedereen is niet meer die man van toen’ Pa van Etten is blij, dat de begeleiding van zijn zoon nu in de vertrouwde handen is van de bekende Mega Piraten presentator Willie Oosterhuis. Willie Oosterhuis zal het team rondom Frank van Etten en zijn studio versterken. ‘Wat Willie met Milan Milano in die korte tijd heeft bereikt is geweldig. Nu Milan noodgedwongen moet stoppen, heb ik Willie direct gevraagd om mijn zaken te behartigen als manager.’ ‘Ook Frank is niet meer die man van toen.’ zegt Willie Oosterhuis. ‘Ik ken Frank natuurlijk allang. Hij is een geweldige zanger en ik denk, dat we samen ook een evenwichtig duo vormen. Vader Van Etten beschouwt deze samenwerking als een kado en vindt daar rust in. Mooier kan niet.’

Het nieuwe album van Frank van Etten komt dit voorjaar op het NRGY label uit met o.a. deze Gouden hitsingle ‘Jij ben niet meer die man van toen?’.

 

 

 

 

 

.