Eerste namen o.a. Anouk, Jack Parow, Blues Pills en een kunstfluitconcert op Zwarte Cross.

Met veel trots maakt de Zwarte Cross de eerste namen van het programma voor de 19de editie bekend! Onder andere Anouk, Jack Parow, wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou en Blues Pills zullen acte de prescence geven op één van de 26 podia. In totaal zullen er uiteindelijk meer dan 200 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden naast de verschillende stuntteams en het programma op en langs de crossbaan.

 

Eerste namen muziek:

Anouk (vrijdag 24 juli), Jack Parow (Z-AFR), Blues Pills (ZWE/VS), Bongo Botrako (SPA), Dirty Daddies, Fiddlers Green (DUI), The Baboons (BEL) Casa de la Muerte, Leeways, Alpheus ft. Rude Rich (DUI/JAM), Billy The Kit, Mike Mago, Joost van Bellen en Jungle By Night. Meer binnen- en buitenlandse namen volgen zeer binnenkort!

Eerste namen theater:

Brommerprocessie (liturgische sleutelplek) Thijs Kemperink (cabaret), Andre Manuel (kleurrijke en zwartgallige Twentse hofnar), Marcel Rözer (voordracht uit ‘Zo Vader’. Boek over Nederlanders die fout waren in de oorlog, waaronder Rözer’s vader), Swingdigentes (straatmuziek en dans uit Madrid), Vincent Bijlo (cabaret), Paul Haenen, Meindert Talma & Het Melisma Saxofoon Kwartet (muzikale voorstelling over verzetsstrijder Hendrik Werkman), Men In Coats (fysiek theater uit Groot Brittannië), Elaskiettent (schiettent met elastiek pistolen), concert en workshop voor zingende zaag door Annette Scholten en Nanke Flach, Sid Bowfin (stand up violist uit Engeland) en een kunstfluitconcert door Geert Chatrou (wereldkampioen kunstfluiten). Meer binnen- en buitenlandse namen volgen zeer binnenkort!

Meer programma op meer plekken!

Naast (inter)nationale grote namen als de Haagse rockdiva Anouk en de Zuid Afrikaanse mooi weer rapper Jack Parow kiezen we er bewust voor om een meer kleinschalig en uniek programma te bieden en massaliteit te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn een workshop zingende zaag door Annette Scholten en het kunstfluitconcert door Geert Chatrou. “Kwalitatief sterke muziek- en theateracts op sfeervolle podia in themaweides als rootsweide The Bayou of de Reggaeweide waar keihard gechilled kan worden. Dat is de Zwarte Cross! ”, aldus Tante Rikie. “Een dergelijke opzet komt de sfeer alleen maar ten goede en daarnaast is het zo ook mogelijk om een laagdrempelig en betaalbaar festival voor iedereen te organiseren. Ik kan alvast beloven dat er zeer binnenkort nog een aantal geweldige namen bij komen!”