Clip online; Dennie Christian steekt eigen hit na 40 jaar in nieuw jasje

Het is precies 40 jaar geleden dat Dennie Christian zijn grootste hit „Rosamunde” uitbracht in 1975. Het was destijds zijn vierde liedje en met deze single ontstond een succesvolle doorbraak. Diverse hitlijsten werden bestormd, waaronder een eerste plaats in de ZDF-Hitparade. Een grote hit was geboren. „Rosamunde was mijn grootste hit die ik in de afgelopen 40 jaar heb gescoord en nog steeds kent iedereen het nummer! Daarom vond ik het juist leuk om er weer een frisse versie van te maken, maar dan in een modern jasje”, aldus Dennie Christian.

 

In zijn carrière, die nog altijd voortduurt, behaalde hij maar liefst 3 platina albums, 15 gouden albums en ettelijke gouden singles. Naast dat de meesten Dennie Christian kennen als zanger, was hij in de jaren ’80 ook presentator bij verschillende televisiezenders. Hij viel op door als Duitser bijna accentloos Nederlands te praten en ook presenteerde jarenlang het Schlagerfestival in Kerkrade. Nog steeds is hij de laatste jaren een graag geziene gast in het schnabbelcircuit. 

Anno nu is Dennie Christian met meer dan 1 miljoen verkochte platen in Nederland en bijna 13 miljoen wereldwijd, een icoon in de Nederlandse muziekindustrie. In 2014 heeft hij als voor zijn bühnejubileum het album „40 jaar Dennis Christian – Ik ga mijn weg” uitgebracht. Vanaf vandaag is de single „Rosamunde 2015” beschikbaar op alle downloadportals. De videoclip bezit bijzondere beelden van vroeger en nu.

Officiële website: www.denniechristian.com