Arie van de Wannebiezz begeeft zich op glad ijs.

Het ‘Rotterdamse’ trio de Wannebiezz zet zich met enige regelmaat in voor goede doelen. De afgelopen maanden hebben zij zich meermalen ingezet voor Het Nije huis in Hengelo. Het Nije huis is een inloophuis voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Men kan hier terecht voor advies, begeleiding, workshops, een schouder om op te huilen, een luisterend oor óf om het juist eens niet over kanker te hebben. Dit particuliere initiatief kan, naast naamsbekendheid, elke financiële steun goed gebruiken. Vandaar dat Arie, Rocco & Gilles hun best doen om hier een bijdrage aan te leveren.

Gitarist Arie (van Ballegooie) zet zich momenteel zelfs fysiek in voor Het Nije huis door deel te nemen aan de ScanCoveryTrial. De ScanCoveryTrial gaat in acht dagen tijd kris kras door Scandinavië, ruim 7.000 kilometer en dat onder barre omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 40 graden Celsius. De ScanCoveryTrial is beslist geen race of rallywedstrijd, maar een autotoertocht waarbij strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang zijn voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via coördinaten maakt ScanCoveryTrial ook gebruik van een RouteBook met unieke klassementsproeven.

Namens RTL7 reist Sander Janson mee voor “Scandinavian Roadtrip” om verslag te doen. Tweeënnegentig teams nemen deel aan deze bijzondere autotocht door Scandinavië en vliegen het laatste stukje naar Spitsbergen. Zes van deze  teams rijden speciaal voor Het Nije Huis. Debbie Nijenhuis, initiatieneemster van dit inloophuis, maakt ook deel uit van een van deze teams.
Afgelopen zaterdag hebben Rocco en Gilles hun boezemvriend uitgezwaaid in Enschede en zullen hem op zondag 11 januari weer warm welkom heten bij de Expohal aldaar. Tussentijds zullen zij Aries verrichtingen volgen via de diverse kanalen.