Samantha Steenwijk scoort Nederlandstalige Nr.1 hit!

De nieuwe single ‘Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou’ van Samantha Steenwijk heeft deze week de eerste positie behaalt in de Sterren.nl Top 20! Daarmee stoot de spontane zangeres ‘Reuzenrad Draait Maar Door’ van Marianne Weber van de nummer één positie.  In de Nederlandstalige Top 30 (Radio NL/TV Oranje) doet de single het ook erg goed en staat het momenteel op nummer 5.

Na de release werd de single al direct omarmd door de Nederlandstalige zenders. ‘Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou’ werd uitgeroepen tot belangrijkste plaat bij o.a. Radio NL, TV Oranje, Oranje Nationaal, Sterren.nl, Puur NL, HHF en vele andere zenders.

Samantha, die momenteel druk bezig is met een klein rolletje in de Nederlandse Speelfilm van Eyeworks, is ontzettend blij met deze overwinning:“Ik weet zeker dat mijn opa en oma die een hoofdrol in de videoclip spelen ontzettend trots zullen zijn en ik ben blij dat ze dit nog mogen meemaken”

De Sterren NL Top 20 wordt vandaag uitgezonden om 18:00 in de Weekendborrel en morgen om 12:15 uur op NPO 1. Samantha is tevens te zien op NPO1 om 15:30 uur in de special 40 jaar Dennie Christiaan, waarmee zij een duet opnam voor zijn jubileum.

De Nederlandstalige Top 30 wordt vandaag uitgezonden op Radio NL tussen 15:00-18:00 uur en op TV Oranje van 20.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur en op zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur.

Over Samantha Steenwijk

In 2013 behaalt Samantha de finale in het SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen. Teamcaptain Gerard Joling was meteen verliefd: “Dat zalm roze bloesje met dat Haagse accent en die geweldige stem, je bent een kroonjuweel en een talent op en top!” Gerard krijgt gelijk, want een paar maanden later ontvangt Samantha een BUMA NL nominatie voor beste talent én beste zangeres en wordt hiermee in één adem genoemd met Glennis Grace. Begin 2014 komt zij met de single ‘Hou Toch Van Mij’, welke is geproduceerd door Hans van Vondelen en Vincent Claase. De single wordt heel goed ontvangen en onlangs werd Samantha voor het tweede jaar op rij door BUMANL genomineerd voor beste zangeres.