Pioniers Van De Nederpop

Voetbal International-tafelheer Johan Derksen heeft maar één echt grote liefde: muziek. Niet wat je dagelijks op de radio hoort, maar blues, country, soul, rock, cajun en americana. Uit het verleden én het heden. Derksen is een verwoed verzamelaar: zo dwong zijn indrukwekkende verzameling hem tot aanschaf van een tweede huis.

Voor de acht afleveringen tellende tv-serie ‘Derksen On The Road’ is Derksen op zoek gegaan naar de pioniers van de huidige Nederlandse popmuziek, die anno 2014 om diverse redenen uit de spotlights zijn verdwenen. Hij zoekt van nieuwbouwwijk tot flatgebouw en van Groningen tot Limburg naar zijn muzikale helden, bespreekt het verleden en volgt ze in hun dagelijkse bezigheden. Lovende woorden over Derksens idolen komen van onder anderen Piet Veerman, Jan Akkerman, Huub van der Lubbe, Joost den Draayer, Boudewijn de Groot, Rinus Gerritsen en Freek de Jonge. Derksen stuit intussen op afwisselend mooie, ontroerende, komische en vooral bijzondere verhalen. ‘Derksen On The Road’ is een afwisselende reis dwars door het muzikale Nederland dat volgens Derksen niet langer onderbelicht mag blijven.

Liefde voor muziek, bijzondere ontmoetingen én mooie verhalen: het zijn de pijlers onder ‘Pioniers van de Nederpop’, het boek dat Johan Derksen al jaren wilde maken. De twee cd’s, zoals samengesteld door Derksen zelf, bieden een perfecte introductie in het werk van zijn muzikale helden. Om het plaatje compleet te maken, zijn alle acht afleveringen van ‘Derksen On The Road’ op dvd toegevoegd.

Lees, luister en kijk ; Pioniers van de Nederpop.