Piet Veerman in duet met zijn kleindochter.

Mell, die zich naar de volgende liveshow van The Voice of Holland heeft gezongen, gaat in duet met haar beroemde opa Piet Veerman, dat meldt de redactie van Privé. Melanie Jonk, uit het team Marco Borsato,staat op het podium met haar grootvader – bekend van de band The Cats en zijn nummer Sailing Home – voor een goed doel: The Next Generation Volendam No ALS.

 

Ook andere bekende (groot)ouders staan eind april 2015 in een speciaal concert met hun (klein)kinderen op een podium: Jan Akkerman (Brainbox) zingt met dochter Laurie, Carola Smit (BZN) met haar zoon Cornel en Jaap Schilder (3JS) met zijn zoon Jan(3JS) . Welke nummers de bekende duo’s gaan zingen, wordt hun eigen keuze. Het idee komt van Volendammer Aart Bijvoet, naar aanleiding van het overlijden van drummer Martin Veerman aan de spierziekte ALS vorig jaar.

The Next Generation Volendam No ALS (door Groot Waterland)

 

Volendam blijkt al decennia een kraamkamer voor talentvolle artiesten die de nationale hit ladders bestormden en dat nog steeds doen. Een nieuwe generatie dient zich aan en dat heuglijke gegeven ligt ten… grondslag aan het concept dat zich op 25 en 26 april in de Volendamse PX gaat ontvouwen.  Het familiaire muziekbloed samen laten stromen op één podium: (groot)ouder en (klein)kind. De Next Generation en de ervaren rotten, samen spelend om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar de ziekte ALS.
,,Ik liep al enige jaren met dit idee in mijn hoofd, maar zocht een aanleiding om het te gaan uitwerken”, zegt Aart Bijvoet. ,,Toen ik bij De Wereld Draait Door het item ’50 Jaar Palingsound’, zag en daar de Volendamse jeugd aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk zich zag presenteren met zang, Kyra Tol, Melanie Jonk, Martine Bond en de jongens van Dandelion, wist ik het zeker.
Hier moest iets mee gebeuren. Een paar weken later sprak ik gitaarvirtuoos Jan Akkerman, die liet mij een opname horen van hem en zijn dochter. Ik vond het geweldig en vroeg Jan of hij het leuk zou vinden om samen met zijn dochter in Volendam op te treden. Hij vond dit een super idee en dat was uiteindelijk de aanleiding om het groter te maken.
Ik heb iedereen die ik ken op muziek gebied gevraagd of zij, vader of moeder en kinderen wilden optreden. Het enthousiasme was groots.”
,,Ik heb het idee getoetst bij voormalig 3JS-lid Jaap Schilder (de Witte). Toen ik aangaf dat het onderzoek naar ALS – gekozen vanwege het overlijden van voormalig drummer Martin Veerman (poessie)*- als achterliggend goede doel was gekozen, was hij er helemaal voor in.
Ook heb ik vriend en muzikant Ben Kwakman en geluidstechnicus Henk Mühren en Kees Tol ( namens de Stichting Cultuur Volendam ) gevraagd om mee te denken. Iedereen die ik vroeg, wilde meedoen, ook vanwege dat goede doel.
Het is nooit eerder gedaan: (groot)ouders met hun (klein)kinderen op een podium: van Piet Veerman( Cats) met kleindochter Melanie tot Jan Akkerman (Brainbox) met dochter Laurie, Carola Smit (BZN) met zoon Cornel, Harmen Veerman (Left Side), Jaap Veerman (Canyon) en Jaap Schilder (3JS) met hun zonen en vele andere. De nummers die in april worden gespeeld, zijn de keuzes van de (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen.”

,,Het betreft een uniek gebeuren, typisch Volendams weer. De repetities zijn in volle gang.” PX heeft de zaal beschikbaar gesteld en de avond wordt gepresenteerd door Jaap Schilder (de Witte). Op zaterdagavond 25 april 2015 betreft het een ’staanconcert’ en op zondag 26 april 2015 een ’zitconcert’.
Like The Next Generation Volendam op www.facebook.com/thenextgenerationvolendam en blijf op de hoogte van dit unieke muzikale project !
De kaarten zijn online te koop en aan het loket op de 1ste etage van de PX in Volendam. Deze kosten €25 per stuk en de opbrengst is 100% voor Stichting ALS Nederland. Het zijn geen entreekaarten maar zogeheten donatiekaarten, die fiscaal aftrekbaar zijn.
Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op http://www.pxvolendam.nl/evenementen/thenextgeneration/
*Martin Veerman (poessie) overleed vorig jaar aan de gevolgen van ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment rond de 1500 patiënten: elk jaar overlijden er 500 en komen er 500 bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor de 1500 patiënten dan ook nog niet.