Overijssel & RTV OOST op stoom voor actie ‘Samen voor de Voedselbank’ mmv diverse artiesten.

Overijssel begint op stoom te komen voor de inzamelingsactie voor de Voedselbanken die RTV Oost van 8 tot en met 19 december samen met alle andere regionale omroepen organiseert. Overijsselse gemeenten hebben eigen inzamelingspunten aangewezen en de afgelopen weken hebben tal van prominente Overijsselaars plaatsgenomen in een belteam dat bedrijven heeft benaderd om mee te doen met de inzamelingsactie.

Fantastische initiatieven
RTV Oost is nu al overspoeld met geweldige initiatieven, groot en klein, van bedrijven, verenigingen en scholen. Enkele voorbeelden: de eredivisie clubs PEC Zwolle en Heracles Almelo gaan actief goederen inzamelen onder hun supporters en sponsoren. Ook stellen zij het stadion open als inzamellocatie. De kerstmarkten in Gramsbergen en Markelo komen in actie, sportclubs Heeten Sportief, en de Westerhaarse gymvereniging DSV, Hogeschool Windesheim in Zwolle en leerlingen van CSG Eekeringe en RSG Tromp Meesters in Steenwijk, zomaar enkele voorbeelden waar ze producten van ons Overijssels Boodschappenbriefje gaan inzamelen. Alle initiatieven die tot nu toe bekend zijn staan op www.rtvoost.nl/voedselbank.

Inzamellocaties
Op www.rtvoost.nl/voedselbank staan alle Overijsselse inzamellocaties waar goederen naartoe gebracht kunnen worden. Het Deventer bedrijf ‘PoolService’ heeft aangeboden om maar liefst 7.500 kratten beschikbaar te stellen. Het bedrijf dat kratten, rolcontainers en pallets verhuurt aan diverse vers- en supermarktbranches was direct enthousiast. De komende week zullen maar liefst zeven vrachtwagens met elk 26 pallets met lege kratten Overijssel binnenrijden en verdeeld worden over de circa 35 inzamellocaties in Overijssel. Deze locaties zullen herkenbaar zijn aan de grote spandoeken die zijn aangeboden door de Dokkummer Vlaggencentrale, Baartman relatiegeschenken en Link2Control.

Van 8 tot en met 19 december is de foyer van de RTV Oost studio’s aan de Hazenweg 25 in Hengelo dagelijks van 09.00 tot 22.00 uur geopend voor publiek om voedsel in te leveren. De radioprogramma’s worden live vanuit de foyer uitgezonden en zijn tevens te zien op TV Oost. Diverse artiesten komen optreden en koffieleverancier Beukenhorst trakteert iedereen op gratis koffie. Iedereen is van harte welkom, mits er een product voor de Voedselbank mee wordt genomen.