Ode aan Majoor Bosshardt op de beat van de Wallen

De tekst van het lied had Imca Marina al geschreven toen Majoor Bosshardt nog leefde. Op het nieuws was te zien dat toeristen het monument van de majoor niet echt respecteerden. Mensen uit de buurt legden ’s avonds liefdevol een zeil over het bronzen monument, waar de figuur van de majoor op zit. Toen werd het tijd om de tekst van een melodie te voorzien.

Mark Pepping (22) uit Eelde, sinds anderhalf jaar Imca’s producent, heeft een melodie op de woorden van het ,,verhaal” gecomponeerd en voorzien van een bijzonder arrangement. Je hoort de beat van de wallen. De sfeer van de nacht in een geheimzinnige mengeling van pop en folk, aan het slot de sound van een Leger des Heils koor met orgelmuziek op de melodie van Dona Nobis Pacem, en het is niet eens een Kerstlied.

De majoor ging als het vroor soep brengen en stuurde zwervers naar het Leger des Heils. De ontheemde mensen luisterden naar haar. Imca is enkele malen mee geweest met Majoor Bosshardt. “Ik vond haar charismatisch, ze ging gewoon in de kou naar de mensen toe, was moedig en zeker niet bang uitgevallen”. Op Imca’s vraag of ze nooit bang was voor agressie, antwoordde ze: “Ik kan overal wel bang voor zijn, maar mijn grote Baas en zijn Zoon lopen naast mij”.

Zijn er mensen die de Majoor Bosshardt nog hebben gezien?
Ja, volgens Imca zijn er na het overlijden van de majoor meerdere mensen geweest die haar zagen lopen op de gracht – “eenvoudig gekleed in het zwart”.

De single is verkrijgbaar via alle bekende downloadportals.