Kevin Heiman – Nu zing ik stille nacht

Al op jonge leeftijd heeft Kevin een passie voor muziek. Zijn droom krijgt langzaam gestalte wanneer Kevin in 2006 meedoet aan talentenjacht “De Herfshane” die zich richt op jong talent uit de regio. Hoewel Kevin eigenlijk te jong is om mee te doen, schuift Frans Pollux (singer/songwriter) Kevin naar voren. Speciaal voor deze talentenjacht schrijft Frans het nummer “Met Vasteloavend noar de stad”. Dit nummer maakt zoveel indruk dat het een week later op single word gezet. De single krijgt in en om Venlo veel media aandacht; zo is “Met Vasteloavend noar de stad” te horen op verschillende radiostations door heel Nederland. Het begin van Kevin’s zangcarrière is een feit.

Nadat Kevin twee Limburgstalige singles heeft gemaakt, stapt hij over naar Nederlandstalig en maakt 2 singles in eigen beheer. In 2009 volgt zijn 1e officiële single release met het speciaal voor zijn moeder geschreven “Mama, Jij Bent Mijn Nummer 1”. Deze wordt goed ontvangen door Nederland, waarna in 2010 een videoclip volgt die regelmatig te zien is op TV Oranje. De clip bereikt zelfs de nummer 5 positie in de Top 16 (verzoekparade) en staat op nummer 175 in de Top 1000 van TV Oranje.

Kevin komt in contact met Hans Nillisen (ex-producer van Rowwen Heze), die de single “Pak Jij Je Koffers Maar” produceert voor Kevin. Op deze single staan drie nummers. Van “Pak Jij Je Koffers Maar” wordt een videoclip gemaakt voor TV Oranje. De single is veel te horen bij diverse radiostations en de videoclip haalt de nummer 5 positie in de Top 16 (verzoekparade) en nummer 159 in de Top 1000 van TV Oranje.

Hierna besluit Kevin het even rustig aan te doen om te kijken welke kant hij precies op wil in de muziek. Al snel komt hij in contact met het producerduo Olaf Simons en Ton Balendonck bekend van diverse hits en TV producties. Samen met Kevin duiken zij de studio in om de single “Ik Laat Je Nooit Meer Gaan” op te nemen. Deze single wordt uitgebracht via hun platenlabel Butterbox Records. Dit nummer wordt ook wel het debuut van Kevin Heiman genoemd. De single heeft succes bij vele radiostations en hitlijsten. Kevin wordt hiermee zelfs winnaar van “De Radio NL Café Trofee”. Dit brengt hem zonder twijfel een belangrijke stap verder in de goede richting.

Inmiddels is Kevin op professioneel niveau bezig met zijn zangcarrière; Zo is zijn Single van 2013 “Geen Grotere Liefde” geproduceerd door Frank van Etten en heeft Kevin zang-coaching van Harold Verwoert (o.a. bekend als Coole Piet Diego). Harold Verwoert produceerde tevens de lekkere, vrolijke, uptempo en vooral zomerse plaat “Dansend in de zon”, waarmee Kevin een nieuwe weg inslaat en Nederland hoopt te veroveren.

Na deze single laat de Venlose zanger zich opnieuw van een geheel andere kant zien met het door Harold Verwoert geproduceerde “Nu zing ik stille nacht”. Deze mooie ballad gaat over de liefde van je leven, waar je altijd naar hebt gezocht en dan ineens verdwijnt. “Het is eigenlijk een beetje autobiografisch” vertelt Kevin, want hij heeft dit zelf ook echt meegemaakt. De compositie is van Ron Lieberton en Chris Cohen (Ron’s House of Sound), de tekst van Harold Verwoert en wordt uitgebracht door Ultimatedisk.nl.  “Nu zing ik stille nacht” is vanaf 19 december verkrijgbaar in alle Downloadportals.