Goud voor 3JS ‘Acoustic Christmas’

3JS hebben gisteravond een gouden plaat ontvangen voor hun kerstalbum ‘Acoustic Christmas’. Zij ontvingen de award in de uitzending van RTL Boulevard. Op ‘Acoustic Christmas’ staan de ultieme kerstevergreens, akoestisch uitgevoerd in een 3JS-jasje. Behalve klassiekers als ‘Jingle Bells’ en ‘We Wish You A Merry Christmas’, hebben 3JS ook twee nieuwe eigen kerstliedjes toegevoegd: ‘Merry Christmas Anyway’ en de bloedstollend mooie Nederlandstalige single ‘December’. Het liedje ‘Fairytale Of New York’ is uitgevoerd als duet met de Amerikaanse singer-songwriter Lori Liebermann,  die internationale bekendheid verwierf met het liedje ‘Killing Me Softly’. Met Glennis Grace namen 3JS ‘We Three Kings’ op.

Het idee voor dit kerstalbum komt voort uit een spontane actie van de mannen om vorig jaar twee akoestische kerstshows te organiseren in een klein theatertje in Oostzaan in Noord-Holland. Ze wilden graag zelf vast in de kerstsfeer komen samen met hun fans middels het ouderwetse Amerikaanse kerstrepertoire uit de jaren ‘50 van Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en Ella Fitzgerald. De twee shows waren binnen 48 uur uitverkocht. Het werd zo’n groot succes dat de 3JS besloten om het concept dit jaar niet alleen in de theaters uit te breiden, maar een selectie van de liedjes ook als album uit te brengen. In de maand december gingen 3JS ook de theaters in met hun kerstshow ‘Acoustic Christmas’; totaal doen zij negen theaters aan. Een overzicht van de nog te bezoeken theaters is te vinden op: www.ntk.nl/voorstelling/3js-acoustic-christmas.

In januari trappen 3JS 2015 af met hun nieuwe theatershow ‘Bronnen Unplugged’. In deze voorstelling staan de voorliefde voor de akoestische, aardse instrumenten en de bijbehorende helden van 3JS centraal. ‘Bronnen Unplugged’ gaat op donderdag 8 januari van start in het Agora theater en congrescentrum in Lelystad en is tot en met 23 april in meer dan 20 steden door het hele land te zien. Het complete overzicht van alle steden is te vinden op: www.3js.nl of op http://www.ntk.nl/voorstelling/3js-bronnen-unplugged

www.3js.nl

www.twitter.com/driejs

www.instagram.com/driejs/

www.facebook.com/driejsnl

www.youtube.com/user/driejsmusic