“Geen cent te makken 2014” Gerry Holland

Zanger Gerry Holland  kan zijn handen dichtknijpen, zijn actie “Geen cent te makken 2014” heeft het resultaat van de actie van een jaar geleden ruimschoots overtroffen. “Door de inzet van tientallen vrijwilligers en de giften van heel veel mensen konden wij in 2013 honderd pakketten samenstellen voor de minder bedeelden onder ons en hoopten wij dit jaar dit doel weer te bereiken, met in ons achterhoofd de hoop het resultaat van vorig jaar te overtreffen.

Wat we niet gedacht hadden is gebeurd, we hebben dit resultaat ruimschoots overtroffen”, aldus Gerry. Met een team van een groot aantal vrijwilligers zijn ze halverwege oktober de actie gestart. Er kwam een Facebook groep in het leven welke binnen de kortste tijd ruim 2.000 leden kreeg en elke dag kwamen daar heel veel leden bij. Verder werd er een rommelmarkt georganiseerd en doneerden leden en buitenstaanders massaal hun goederen, waardoor de organisatie zelfs twee zalen nodig hadden om alles uit te kunnen stallen.  Alle goederen werden tijdens de rommelmarkt, die in de zaal van de Rustende Jager in Nieuw-Vennep plaatsvond, overzichtelijk uitgestald en verkocht, maar dat was nog niet alles. “Wekenlang leverden de mensen spaarzegels in waarmee we een enorme voorraad aan levensmiddelen konden ophalen bij de supermarkt vanwege hun lopende actie”. Volgens Gerry waren het enorme drukke maar ook zware weken gezien alle goederen ook opgeslagen en vervoert moesten worden. ”Ook grote financiële donaties kwamen er binnen uit het hele land op de speciale bankrekening. De media volgde ons op de voet en zo werd onze actie onder andere bekend gemaakt bij het Haarlems dagblad en Het Witte Weekblad.
Ook vele radiostations schonken ons ter promotie een stukje van hun zendtijd. Zelfs van de televisie bekende familie Deijs met hun dagelijkse real life soap schoot ons te hulp. Dit alles bij elkaar bracht ons op een prachtig geld bedrag waarmee we goederen konden inkopen voor de pakketten van dit jaar.  Wij werden hiermee voor een enorm groot deel gesponsord door supermarkt Jumbo uit Hoofddorp”.  Afgelopen zondag werden de pakketten samengesteld en uitgedeeld.
“Alles bij elkaar hebben we voor ongeveer € 2.500,00 aan producten mogen verdelen over de pakketten. Net als vorig jaar hebben wij de bekende adressen bezocht zoals het Leger des Heils. We hebben ervoor gezorgd dat niet alleen de personen een pakket in ontvangst konden nemen maar hebben ook de keukens bevoorraad van onder andere Maatschappelijk wonen in Hoofddorp, maar ook gezinnen, die het niet breed hebben”.
Het slotstuk van de actie is nu in zich, namelijk een groots opgezet artiestengala op zaterdag 20 December in Hotel De Rustende Jager te Nieuw-Vennep met 15 optredens van artiesten, waaronder Dario, Gerry Holland, Mark Enthoven, Marco de Hollander, One Mike en Melanie.
Dit gala is geheel gratis toegankelijk is voor iedereen. Volgens Gerry is zijn stoutste droom waar geworden. “We hadden dit jaar maar liefst 250 pakketten die we konden samenstellen dus we kunnen volmondig zeggen: “MISSIE GESLAAGD” .
Wij willen dan ook alle vrijwilligers, die ons geholpen hebben en keihard hun best hebben gedaan enorm bedanken voor al hun inzet.  Ook danken wij de Familie De Jong van Hotel De Rustende Jager voor het ter beschikking stellen van de zalen tijdens de rommelmarkt, het inpakken van de pakketten en het artiestengala”.

Ook is Gerry Holland genomineerd van het Haarlemmermeerder van ’t jaar. Door de lezers van Het Haarlemsdagblad

Mirjam de jong
www.gerryholland.nl