Deuren GelreDome voor MPF uur eerder open

ARNHEM – Het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 13 december plaatsvindt in het GelreDome in Arnhem is al bijna uitverkocht. Op dit moment zijn er al 25.000 kaarten weg. De laatste duizenden zijn inmiddels in de voorverkoop gegaan. In verband met de enorme toeloop van publiek heeft de organisatie besloten om de deuren van het stadion al om 17.30 uur te openen in plaats van om 18.30 uur, zoals eerder werd aangekondigd. “Zo hopen we wachtrijen bij de entree te voorkomen en kan iedereen snel naar binnen”, vertelt organisator Eddie Mensink. Maar de echte fanatiekeling kan zich al veel eerder bij het stadion melden. Vanaf 14.00 uur verzorgt Sterren.nl een middagprogramma in een tent bij het GelreDome. Centraal staat de finale van ‘De Slag om het Piratenfestijn’. De drie finalisten zijn van de partij. Rond 17.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. De winna(a)r(es) van de finale treedt die avond op in het GelreDome. De presentatie is in handen van Jan Paparazzi. De entree is gratis. Iedereen is welkom, ook mensen zonder kaartje voor de avond. De gebeurtenissen in de tent zijn te volgen via een stream op Sterren.nl. Radio NL presenteert vanaf 18.00 uur de finale van de Radio NL Top 1500 in het stadion. Vorig jaar stond ‘De Ring’ van Wimmie op één. Dit jaar weer? De bezoekers van het MPF komen het die avond te weten. Het Mega Piraten Festijn in het GelreDome heeft dit jaar een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van de stadionedities van het MPF staat het podium in het midden van de arena. De artiesten kunnen via uitlopen/catwalks aan vier zijdes ver het publiek in lopen. “Met deze nieuwe podiumopstelling willen we het publiek weer wat nieuws geven”, vertelt Eddie. “Qua productie pakken we altijd uit in het GelreDome en dit jaar zetten we er een tandje bij. Het belangrijkste is dat we de artiesten zo nog dichter naar het publiek brengen. De vorige podiumopstelling zorgde voor enige afstand tussen de artiesten en het publiek. Terwijl ze vaak gewend zijn om dicht op elkaar te staan. Met deze podiumopstelling hopen we de intimiteit van de kleinere optredens naar een stadion te brengen.” Natuurlijk zijn alle bekende grote namen weer van de partij: van Jan Smit tot Lee Towers, van Thomas Berge tot Marianne Weber. Maar het affiche bevat nog een zeer grote naam. Voor het eerst zal namelijk Frans Bauer optreden op het Mega Piraten Festijn. “We zijn ontzettend blij dat hij er nu bij is”, stelt Eddie. “Hij stond al heel lang op ons verlanglijstje, maar hij koos eigenlijk altijd voor zijn eigen tours en optredens. Maar nu is het gelukt en daar zijn we heel trots op. In de wereld van de Nederlandstalige muziek is hij immers één van de absolute topnamen! Frans Bauer komt dus terug naar het Gelredome. Maar ik vind het ook geweldig dat Andy van der Meijde er bij is, bekend als ex-profvoetballer, maar ook als realityster. Hij heeft een paar maanden geleden zijn eerste single ‘De naam is Van der Meijde’ uitgebracht.”
Programma
Jan Smit, Roy Donders, Frans Bauer, Jannes, Thomas Berge, Marianne Weber, Lee Towers, Gebroeders Ko, Ancora, Glennis Grace, Sieneke, Wimmie, George Baker, Belinda, Helemaal Hollands, Lesley Williams, Jaman, Andy van der Meijde, Peter Beense, Gino Graus, Koos Alberts, Django Wagner, Vinzzent, Snollebollekes, Monique & Tim en Stef Ekkel.
Voorverkoop
Kaarten vanaf 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl en paylogic.nl en bij alle winkels van Primera.
Het stadion is geopend vanaf 17.30 uur; het officiële programma begint om 19.30 uur.
Zie verder www.megapiratenfestijn.nl