Debuutsingle Cada Dia voor goede doel

Hengelo(O) – Met het uitbrengen deze week van de single “Salba Nan” (Save Them) vragen de Nederlandse band Cada Dia en de Curaçaose zangeres Izaline Calister aandacht voor de razend snelle aftakeling van de koraalriffen in het Caribisch gebied. Om de bevolking op de Benedenwindse Eilanden dit op het hart te drukken, zingt de populaire Izaline de inwoners in het Papiaments toe. Het lied lijkt te gaan over een meisje, dat haar vriend kwijt is.

 

Op het eind wordt duidelijk dat de song gaat over de Tortuga: de zeeschildpad. De Tortuga staat symbool voor een omvangrijk project waar “Salba Nan” de spil vormt. Het project wordt gedragen door de stichting Stillis culture entertainment. Naast de single wordt onder meer gewerkt aan een educatief programma voor basisscholen en een theaterprogramma op Curaçao, Bonaire en Aruba. Izaline Calister en Hans Kerkhoff tekenden voor respectievelijk tekst en muziek van “Salba Nan”, dat uitsluitend online wordt aangeboden.