Danny Staneke – Wereldwonder-

Danny Staneke geboren op 22 april 1986 in Breda. In deze stad volgde hij een timmeropleiding, na zijn opleiding volgde hij zijn vader naar de bouw. Inmiddels is hij alweer een aantal jaren dakdekker. In het uitgaansleven kwam Danny in aanraking met Nederlandstalige muziek en bezocht hij graag Nederlandstalige feestcafés, het is hier waar het zingen begon.

Op een zaterdagavond, pakte Danny de microfoon om een nummer te karaoke. Hij weet nog precies welk nummer dat was “Ik heb de hele nacht liggen dromen” van Wolter Kroes. Dit vond hij zo leuk dat hij thuis is gaan oefenen. Met zijn familie kwam hij vaak in café Michielsen in Breda, waar hij de stoute schoenen aantrok en aan de kroegbaas vroeg of hij een nummertje mocht zingen, daar zong hij het nummer wat hij op die eerste keer karaoke had gezongen en kreeg hierop vele positieve reacties van mensen, hij moest nog veel leren, maar bleef doorgaan met zingen.

Een aantal jaar later kwam Danny in contact met Frans van Nispen die bleek een mooie studio te hebben, Frans attendeerde Danny erop om zangles te nemen en Danny bleef zingen in de studio… dit bleek achteraf het begin van een mooie samenwerking…’