Xander de Buisonje en Lange Frans in jury Bloed Zweet en Tranen.

Vanaf 2 januari terug bij SBS 6: Bloed, Zweet en Tranen met Jeroen van der Boom! Naast de vertrouwde gezichten van Roxeanne en André Jr. zullen Xander de Buisonje en Lange Frans in de Jury zitten, welke op zoek gaat naar een Nederlandstalige zanger of zangeres in de breedste zin van het woord.

 Het nieuwe jaar start muzikaal bij SBS6 met een zoektocht naar het beste nieuwe Nederlandstalige zangtalent in Bloed, Zweet & Tranen. Twee nieuwe juryleden maken hun opwachting. Niemand minder dan Xander de Buisonjé en Lange Frans gaan samen met Roxeanne Hazes en André Hazes Jr. de twee juryteams vormen. De vrijdagavondshow van SBS6 richt zich niet meer alleen op volkszangers; de jury gaat op zoek naar een Nederlandstalige zanger of zangeres in de breedste zin van het woord. De presentatie van het Nederlandstalige muziekspektakel ligt in handen van Jeroen van der Boom. Bloed, Zweet & Tranen is vanaf vrijdag 2 januari wekelijks te zien om 20:30 uur bij SBS6.
 
De juryteams en kandidaten
Roxeanne en Xander nemen het op tegen André jr en Lange Frans in hun zoektocht naar de beste hedendaagse Nederlandstalige zanger of zangeres. Xander en Lange Frans zijn een welkome aanvulling voor de juryteams nu het programma zich gaat verbreden. De liedjes die de kandidaten ten gehore gaan brengen bij Bloed, Zweet & Tranen variëren van klassiekers van Johnny Jordaan en Marianne Weber, tot aan recente hits van bekende Nederlandstalige zangers zoals Jan Smit, Marco Borsato, Glennis Grace, Bløf en Trijntje Oosterhuis. Natuurlijk komen ook de nummers van André Hazes regelmatig voorbij.
 
Tijdens Bloed, Zweet & Tranen maken we niet alleen kennis met het zangtalent van de kandidaten, we krijgen ook een kort kijkje in hun privé-leven. Zo kom je als kijker te weten wat hun achtergrond is en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Door deze persoonlijke touch maken de optredens nog meer indruk.
 
Hotseats
Het basisprincipe van de hotseats blijft hetzelfde. Echter gaat niet meer alleen de laatst zittende door naar de volgende ronde. Ook van de kandidaten die tijdens de show op de hotseats hebben gezeten mag van beide teams één zangtalent door naar de volgende ronde. (SBS6)