Weer nieuwe talentenshow op TV

RTL 4 begeeft zich met het nieuwe programma’ Het Orkest Van Nederland – Op Weg Naar Het Concertgebouw’ voor het eerst op klassiek terrein, waarin de unieke muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest centraal staat. Jong en oud met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen. Het doel is een uniek orkest te vormen dat uiteindelijk gaat optreden in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

 

 

 

Van topstukken uit het klassieke repertoire, tot een bewerking van een bekende pophit én zelfs een stuk met een DJ; de muzikanten moeten van alle markten thuis zijn en dus wel tegen een beetje spanning kunnen. Gelukkig worden zij geselecteerd, gecoacht, begeleid en bijgestaan door een zeer vakkundige en gevarieerde jury.

Presentatieduo Martijn en Dominic

Martijn Krabbé en Dominic Seldis, bekend contrabassist én lid van het Koninklijk Concertgebouworkest, nemen de presentatie voor hun rekening. Martijn is met zijn bijzondere manier van kandidaten benaderen dé aangewezen man voor dit programma. Als geen ander weet hij de deelnemers hun verhaal te laten vertellen om hen vervolgens te laten stralen in een auditie.

Vijf juryleden

De vakbekwame jury bestaat uit fenomenale violiste Simone Lamsma, topdirigent Jan Willem de Vriend, Nederlands beroemdste pianist en componist Wibi Soerjadi, bekend operazangeres/mezzosopraan Tania Kross en DJ/producer Ronald Molendijk. Molendijk, één van de grondleggers van de underground house in Nederland en bekend van de succesvolle formatie Soulvation, is ervaren in het arrangeren en samenwerken met orkesten.

Vanaf zondag 7 december te zien op RTL4

Het eindoptreden in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam komt live op televisie.