Tweede single na succesvolle debuutsingle Hessel Wijkstra

In navolging van de debuutsingle ‘Volle Tanken’ brengt Hessel Wijkstra een tweede single uit. Op het truckers-album, met daarop 12 nummers, krijgt de zanger zoveel mooie berichten van het volk dat er nog een single van het album wordt uitgebracht.

Tijdens optredens worden regelmatig verzoekjes aangevraagd bij Hessel Wijkstra uit Grou. Op het album staan 12 nummers die variĆ«ren van bijna gesproken nummers naar up-tempo nummers. Wat de Grouster opviel tijdens de optredens is dat onder andere het nummer ‘Vrijheid’ regelmatig aangevraagd wordt. Het is een lekker vlot nummer welke over de vrijheid van de chauffeur gaat.
“Als je een chauffeur vraagt wat het leukste is aan zijn beroep, zegt hij altijd de vrijheid, maar eigenlijk heeft een chauffeur helemaal geen vrijheid”, aldus Wijkstra. “De chauffeur zit met tijdsdruk, een planner, een opdrachtgever, maar toch is het de vrijheid die het vak zo mooi maakt”, vervolgt hij. Hierover heeft Dick van Altena de nieuwe single geschreven.
Dat deze single de tweede single wordt voor Hessel Wijkstra kon hij een jaar geleden nog niet bedenken. Hessel: “Ik wilde graag de ouderwetse truckerssound terugbrengen met de cadans en de stijl van vroeger”. Dat het album zo goed wordt opgepakt, is voor hem als een jongensdroom die uitkomt. De eerste single veelvuldig te horen geweest op verschillende radio- en tv-stations. Regelmatig krijgt hij bericht of er een nieuwe doos met cd’s gebracht kan worden, omdat ze op zijn.