Thomas Berge in ‘Kerstfeest op de Dam”.

Willeke Alberti, Jamai en Thomas Berge zijn de artiesten die dit jaar swingen in het EO-muziekspektakel ‘Kerstfeest op de Dam’, aldus de EO. Voor de vierde keer op rij is de Dam het toneel voor het jaarlijkse kerstevenement, waar de artiesten het kerstverhaal vertolken aan de hand van klassieke en moderne (kerst)liederen.

Daarnaast laten zij hun hart spreken door ieder een project van het Leger des Heils te bezoeken. Dit levert indrukwekkende ontmoetingen op, die door de artiesten worden vertaald in een lied op de Dam. Ook schakelen we dit jaar live naar het dak- en thuislozendiner van het Leger des Heils. De presentatie ligt weer in handen van Bert van Leeuwen en Mirjam Bouwman.

 

 

Kerstverhaal tot leven
Willeke Alberti, Jamai en Thomas Berge brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden onder andere de Amsterdam Staff Songsters en de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils en het publiek de artiesten daarbij. Tussen de optredens door leest Mirjam Bouwman met cliënten van het Leger des Heils het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het bijzondere verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor een breed publiek.

Presentatie
Bert van Leeuwen presenteert opnieuw het 80 minuten durende EO-kerstprogramma. Dit doet hij samen met presentatrice Mirjam Bouwman die bij het dak- en thuislozendiner bij het Leger des Heils aanwezig is.

Evenement en tv-uitzending
‘Kerstfeest op de Dam’ is woensdagavond 24 december om 21.30 uur bij de EO te zien op NPO 1. Op maandagavond 22 december wordt de tv-uitzending vanaf 19.30 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. Toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis. Voorafgaand aan de opnames is er een swingende sing-along van 18.45 – 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom om de sing-along en de opnames bij te wonen! Verdere informatie over ‘Kerstfeest op de Dam’ volgt op eo.nl/kerstfeestopdedam.