Thé Lau: Het verhaal & Afscheidsconcert

Woensdagavond 17 december staat NPO 3 in het teken van Thé Lau, de voorman van Nederlandse rockband The Scene. In het 105 minuten durende programma: Thé Lau: Het Verhaal & Afscheidsconcert staat de ongeneeslijk zieke zanger centraal. De avond start om 20.25 uur met Het verhaal van Thé Lau. Vrienden, familie en collega-artiesten vertellen hierin het bijzondere verhaal van de zanger. Hoe begon zijn carrière, hoe ervaarde hij het succes van The Scene en hoe gaat hij om met het naderende einde?

 

Het tweede deel van de avond is ingeruimd voor het afscheidsconcert dat The Scene op 17 juni 2014 gaf in het HMH in Amsterdam. Nog een keer komen de klassiekers voorbij als Blauw en Iedereen is van de Wereld. Lau en de andere leden van The Scene worden op het podium onder meer bijgestaan door de artiesten Paskal Jakobsen, Lange Frans en Jacqueline Govaert.

In Het verhaal van… wordt het leven van een Nederlandse zanger of band uitgelicht. Hoe is de muzikale carrière tot stand gekomen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Welke factoren hebben de artiesten gemaakt tot wie ze nu zijn? In deze documentaire komen niet de bandleden zelf, maar de mensen om hen heen aan het woord. Familie, vrienden en collega’s vertellen het verhaal van de band. Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met de naasten.

Kijk voor meer informatie op: www.avrotros.nl

Thé Lau: Het verhaal & Afscheidsconcert
Uitzending woensdag 17 december
NPO 3 – 20.25 uur

Foto credits: Patricia Steur

 

 

.