Nieuwe single + CD Dick van Altena

Voor het eerst sinds de jaren 80 van de vorige eeuw komt singer-songwriter Dick van Altena met een Nederlandstalig album, getiteld ‘Novemberwind’. De CD bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap. Als voorafje verschijnt het podiumsucces ‘Die arm om mijn schouder’ op CD-single, vergezeld van een prachtige, sfeervolle clip: 

 

Één van de vele, andere hoogtepunten op dit 29e album van Dick is een duet met Caren ‘Wood’ van Kessel (bekend van ‘Rio’ en ‘Mother, how are you today’).

‘Novemberwind’ is verkrijgbaar bij de reguliere CD- en internetwinkel.
Het album is ook te bestellen via www.dickvanaltena.com

Biografie

Zanger, gitarist, producer en schrijver Dick van Altena is geboren in 1957 in Oosterhout, in het hartje van de Over-Betuwe in Gelderland. Inmiddels vinden ruim 1000 liedjes daar hun oorsprong.

Van 1977 tot eind 2005 is hij hét gezicht en vooral hét geluid van countryband (The) Major Dundee (Band) (‘The Longer The Distance’) en schrijft hij liedjes voor o.a. Henk Wijngaard (‘Hé Suzie, de bui is over’), De Sjonnies (‘Annemarie’) en Saskia & Serge (‘Als ik kijk in je donkere ogen’).

Vandaag de dag richt Dick zich meer en meer op zgn. singer-songwriters sessions, optredens in theaterstijl met in het spotlicht de man, zijn gitaar en zijn liedjes.
Daarbij maakt hij deel uit van het zeer succesvolle en onderscheiden muziektheaterprogramma Back to the country dat tot ver in 2016 geprogrammeerd staat in de diverse zalen en schouwburgen en op festivals in binnen- én buitenland (van Duitsland tot zelfs de Faeröer Eilanden).

Dick ziet Kris Kristofferson als zijn grote inspirator maar spiegelt zich het liefst aan Shel Silverstein, een schrijver die poëzie (‘Time’), humor (‘A boy named Sue’) en smartlapperij (‘Sylvia’s mother’) in zijn liedjes verwerkte.
Of zoals voetbaljournalist én muziekkenner Johan Derksen het omschrijft: ‘Dick beheerst het hele muziekspectrum’.
In april 2014 wijdt RTL7 een heel uur aan van Altena in ‘Derksen on the road’.
Derksen noemt Dick de beste country singer-songwriter van Nederland, waarvan akte.