NEDERLANDSE JULIA ACHTSTE BIJ JUNIOR EUROVISIE SONGFESTIVAL 2014

De 15-jarige Julia uit Zeewolde is vanavond op de achtste plaats geëindigd tijdens het Junior Eurovisie Songfestival op Malta. De jonge zangeres vertegenwoordigde ons land met haar eigen geschreven liedje ‘Around’, geproduceerd door The Rocketeers. Jan Smit verzorgde het commentaar tijdens de zeer spannende live finale, waaraan zestien landen meededen. Julia kreeg in totaal 70 punten. De 14-jarige Vincenzo uit Italië won dit jaar het internationale liedjesfestijn met 159 punten.

De zestien deelnemende landen hadden ieder een eigen vakjury, bestaande uit experts uit de muziekindustrie. Namens Nederland bestond de vakjury uit zangers Tim Douwsma en Monique Smit en Guido van Gend (Eindredactie Kids Top20), Kirsten Schneider (singer, songwriter) en Rachel Traets (winnares Junior Songfestival 2011). Kim Regasa (finalist Junior Songfestival 2013) vertegenwoordigde de kinderjury. Hun stemmen telden voor 50% mee. De overige 50% van de stemmen kwam van de Europese kijkers thuis.

Kijk voor meer informatie op: www.avrotros.nl/juniorsongfestival

Facebook: www.facebook.com/jrsongfestival
Twitter: twitter.com/jrsongfestival
Instagram: instagram.com/jrsongfestival
YouTube: www.youtube.com/user/AVROJr/