Loona heeft haar eerste Nederlands talige single opgenomen.

De geschiedenis van Marie-josé van der Kolk als zangeres gaat ver terug in de tijd. Na tal van hits in Europa en meer dan 10 miljoen verkochte singles wereldwijd vond Marie-José van der Kolk het hoog tijd worden voor een muzikaal uitstapje in eigen land. Marie-josé van der Kolk is o.a. Loona, maar in de vroegere tijd ook Carisma. Ze is zeker geen beginner in de muziekindustrie.

Al meer dan 15 jaar staat ze in de top 10 van de wereldwijde charts. In Europa en is zij één van de meest succesvolle latinpop zangeressen allertijden.

Marie-José groeit op met muziek van Doe Maar, Blondie, Madonna en Andre Hazes en in haar jonge jaren wordt dan ook de basis gelegd voor de liefde voor muziek. Een van haar broers was basgitarist in een punkbandje genaamd de Bizkids. Marie-josé dacht al als klein meisje “dat wil ik ook als ik later groot ben” Een optreden op het Elandsgrachtfestival in september van dit jaar gaf Marie-José de doorslag om zelf een Nederlandstalig nummer op te nemen. Niet lang na het festival in de Jordaan richt Marie-José haar eigen Nederlandse platenlabel MJC Music op en neemt een fonkelnieuw nummer op in de Nederlandse taal, Ademloos door de Nacht. We gaan terug naar het jaar 1995 als Marie-josé begint als zangeres Carisma. Samen met Dj Sammy lanceerden ze eurodance tracks en tourden ze begin jaren 90 al door meerdere delen van Europa voornamelijk Duitsland. Songs als Life is just a game, Prince of love , Golden Child, Into Eternity, deden het goed in de commerciële dancescene.

Maar in 1998 kwam de grote doorbraak . Onder de naam Loona brachten Dj Sammy en Marie-josé de plaat Bailando uit. Een dikke hit! Acht weken nr. 1 en meerdere platina en gouden onderscheidingen volgden. Ook kreeg Loona tot 2 keer aan toe de Echo award. De 3e grootste muziekprijs van Europa. Vele hits volgden en het was een gouden tijd volgens Dj Sammy en Loona. De opvolger van Bailando overtrof zelfs het succes van Bailando. Dubbel platina en goud behaalde de balad Hijo de la Luna wat tevens een nr. 1 notering was in hetzelfde jaar 1998. In 2008 was Marie-josé jurylid van het programma Popstars. Samen met Sony releasde zij de plaat “Por la Noche” en tevens een album genaamd „Moonrise” In 2009 bracht zij een cover van het rappers duo cidinho & doca uit. Het was de 2e plaat na de split up met Dj Sammy. Loona vind langzaam als solo artiest haar weg. In 2010 neemt zij de plaat Vamos a la Playa opnieuw op. Al “zagen” de grote maatschappijen de plaat niet toch werd het een van de grootste successen van Loona. Het werd een regelrechte hit in Frankrijk, Luxemburg, België, maar ook in Scandinavië en vele delen van Europa. Zelfs in de USA werd’ Vamos a la Playa gereleased. De plaat kabbelt door tot 2012. In de zomer van 2012 word Marie-josé gevraagd voor een fotoreportage in de Playboy. Het gevolg was de cover en een fotoserie in de Juni uitgave van 2012. Loona brengt in 2013 het nummer Rakatakata uit en in 2014 released ze een minialbum Brazil uiteraard vanwege de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië.

En nu is Marie-josé bevangen door het Nederlandse lied…..waarom weet ze ook niet. Maar ze vind dat de tijd gekomen is om Nederland beter te leren kennen als artieste. Ze doet graag optredens in haar woonplaats Zandvoort en in café de Jordaan….. En nu ze een plaatje in het Nederlands zingt “weten de mensen eindelijk eens waarover ik zing”

Verdere info´s :
www.MjcMusic.com
www.Loona.com