Lange Frans werkt mee aan nieuwe maxisingle John West!

15 november jl. is de nieuwe, vijf tracks tellende maxi-single ‘Even terug in de tijd’ van John West officieel gepresenteerd. Terug in de tijd betekent terug naar de tijd van de soul en de disco maar dan op z’n Hollands verpakt met die heerlijke swingende volkse gipsysound. Onder grote belangstelling van fans en genodigden werd in de sfeervol aangeklede zaal Opera in Den Haag de nieuwe John West-release gevierd.

Met o.a. Rein Mercha, Frank van Etten, de Basily Boys en Mike Peterson op het muzikale menu werd het weer een bijzonder geslaagd evenement.
Voor velen is het glashelder; De 26-jarige John West werkt sinds 2007 aan zijn carrière als zanger met diverse succesvolle singles, de albums ‘Jouw blik’ en ‘Jouw stem’, live concerten en optredens bij De Toppers-concerten, reeds op zijn naam. Het kan dan ook niet anders, deze zanger staat op de drempel van een landelijke doorbraak. Op de nieuwe maxi-single of mini-album ‘Even terug in de tijd’ staan John ’s laatste hit ‘Ik zag jou in mijn droom’, de liedjes ‘Feesten’ en ‘Mijn schat mijn vrouw’ en daarnaast twee bijzondere duetten: Zo werd ‘Een vriend’ opgenomen met de man die aan de muzikale wieg stond van John: zanger/producer Mike Peterson.
Maar dé absolute verrassing is ontegenzeggelijk ‘Blijf bij mij’, het spectaculaire duet dat John West opnam met niemand minder dan rapper Lang Frans. ‘Stand by me’ van Ben E. King is door de heren getransformeerd naar een geweldige eigentijdse en dansbare meezinger zoals we die John West gewend zijn. Manfred Jongenelis tekende voor de productie van alle tracks die zich bevinden ‘Even terug in de tijd’ waarop ook de virtuoze gipsyklanken van (zwager) Zonzo Basily van de Basily Boys zijn te horen. Het moge duidelijk zijn, John West & Lange Frans voegen met ‘Blijf bij mij’ iets compleet nieuws toe aan de volkse Nederlandstalige muziek.