John Coenen weer terug met ‘Dona Dona Dona’

John Coenen is terug met een nieuwe, door hem geproduceerde, (cover) song ‘Dona Dona Dona’. Met dit lied laat hij – voor even – de Engelstalige popmuziek en de Limburgstalige carnavalsmuziek achter zich. ‘Dona Dona Dona’ is immers een levenslied met een levensles. John zegt er zelf over: “ Als je iets van je leven wilt maken is het belangrijk je niet altijd door andere mensen te laten leiden, maar zelf de vrijheid op te zoeken en te doen wat je hart je ingeeft”.

John doet al 40 jaar in zijn muzikale loopbaan wat zijn hart hem ingeeft. Zo zat hij bij de bekende formaties The Walkers en The Press. Hij schreef de hits ‘Cantara Pepe’ en ‘Look what you’ve done to me’ (voor Telly Savalas). Hij had met zijn duo Taai Taai de hit-successen ‘Roed zien de roeze’, ‘de AlpenExpress ’ en ‘Viva Tirol.’ In de nieuwe eeuw maakte hij het spirituele album ‘SampleBrain’ en stond op 1 in de Limbo Top 10 met het carnavaleske lied ‘Regewörm’ samen met de Maastrichtse rapper Rebzije. Hoe kwam John op het idee om het oude lied ‘Dona, Dona Dona’ af te stoffen?
“Afgelopen zomer was ik bij een optreden van Jan Rot in Valkenburg en opeens hoorde ik weer na jaren dit nummer. Mijn vrouw, ik en ook het aanwezige publiek werd enorm gegrepen door deze evergreen”. ‘Dona, Dona Dona’ is een jiddisch lied dat geschreven werd in 1940 voor de muziekproductie ‘Esterke’.  Het lied is de afgelopen eeuw opgenomen door grote internationale artiesten als Joan Báez, Donovan en gezongen in diverse talen, zoals: Duits, Frans, Nederlands, Japans, Hebreeuws, Russisch en Vietnamees, maar een Limburgstalige versie was er nog niet.. Nu met John Coenen, dus wel. John vervolgt: “Niet dat ik met ‘Dona, Dona Dona’ het carnavalslied heb afgeschreven. Mijn muzikale pad kent vele zijwegen, nu even met een ingetogen levenslied, maar ik ben ook weer volop te boeken voor het komende carnavalsseizoen”. John Coenen gaat gewoon onvermoeibaar door en na deze song volgt er als het aan hem ligt in Maart een compleet nieuw album. “Om bij het lied te blijven: Ik laat me niet als dat kalf lijdzaam naar de slacht afvoeren, maar ik ga met dit nummer weer een nieuwe muzikale uitdaging aan”.