Guus Meeuwis opent eigen restaurant Gustaaf.

Als onderdeel van zijn jubileumjaar opent Guus in februari zijn eigen pop-up restaurant Gustaaf. Gisterenavond waren Guus en topchef Dick Middelweerd te gast bij RTL Late Night om te vertellen over het tijdelijke restaurant én om te onthullen waar deze wordt gevestigd: in de voormalige regenjassenfabriek Falcon in de Piushaven in Tilburg.

“Ik ga zelf in de keuken staan uiteraard. Dat is veel te leuk. Sterrenchef Dick Middelweerd zal echter de culinaire scepter zwaaien. Daar ben ik ontzettend trots op. Wat die man maakt is fantastisch,” aldus Guus. “Omdat het een tijdelijk restaurant is, hebben we ervoor gekozen te werken met vaste menu’s voor de lunch en het diner. Het samen bedenken van hoe die eruit gaan zien is al een feest op zich. Restaurant Gustaaf zal staan voor goed eten, fijne wijnen en een ontspannen sfeer in een verrassende omgeving. Het wordt zó gaaf!”

Restaurant Gustaaf is geopend van donderdag 5 februari t/m maandag 9 februari voor een 2-gangen lunch en 3-gangen diner in het Falcon Complex in de Piushaven van Tilburg.

 

Chefkok Dick Middelweerd runt samen met zijn vrouw restaurant De Treeswijkhoeve in het Brabantse Waalre. De patron-cuisinier heeft maar liefst twee Michelin-sterren. In zijn menu’s betrekt hij het liefst ingrediënten uit de streek. “Ik ben altijd bezig met nieuwe dingen, smaken en technieken. Veel verschillende smaken met een duidelijke Nederlandse inslag. De samenwerking met Guus zie ik als een bijzondere uitdaging, die gepaard gaat met veel Brabantse gezelligheid maar vooral met uitmuntend eten.”

Die winst die gemaakt wordt door Restaurant Gustaaf zal ten goede komen aan het goede doel Stichting Muziekids.

Voor meer informatie, openingstijden en reserveringen: Guusmeeuwis.nl/Jubileumjaar