Groot succes videoclip Piet Delano

Hoewel Sinterklaas pas morgen voet aan wal zet in Gouda heeft Piet Delano zijn eerste succes al te pakken. De videoclip bij zijn nieuwe single “Hiep Hoera voor Sinterklaas!” is een hit op YouTube. De clip is inmiddels al meer dan 24.000 keer bekeken op YouTube. Zeker nu Piet Delano dit jaar vijf in het vak zit is dit een grote opsteker voor de kindervriend.

De clip is opgenomen in Klooster Bethlehem te Haren, met een hoop energie spat deze videoclip van het scherm af, zowel bij het pieten dansballet als bij Piet Delano zelf. Je kan zien dat er met liefde aan deze videoclip gewerkt is.

Ook Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken, terwijl de Pieten het feest voor hem voorbereiden, maakt hij zich klaar voor 5 december. Maar ondertussen denkt hij van alles te horen en gaat eens luisteren. Hij denkt ‘ik zal me hebben vergist’. Maar uiteindelijk is het een waar feestje voor de Sint. Je kan zien dat de mensen die er aan meegewerkt hebben, het gemaakt hebben met passie en een liefde voor het Sinterklaasfeest. Alles keurig geregeld en voor een ‘eerste’ clip van Piet Delano, meer dan goed uitgevoerd. Deze videoclip is opgenomen door Freek Commandeur en geproduceerd door Dico de Bruin van DoubleD Entertainment.

“Ik ben heel erg blij dat de videoclip zo goed is bekeken. Echt fantastisch.” Aldus Piet Delano vanaf de stoomboot op weg naar Gouda.

Piet Delano werd eind jaren 80 geboren. Toen hij vier jaar was moest hij van zijn Pietenmama naar de Pietenschool. Deze doorliep Delano met goed gevolg. Vervolgens werd hij naar de Pietenvakschool gestuurd, waar hij door een aantal ervaren pieten werd opgeleid om later als echte Piet de daken op te gaan.

Hierdoor leerde hij het juist inpakken van cadeautjes, het in de schoorsteen gooien van deze pakjes en het vullen van schoentjes met snoepgoed. In 2005 mocht Delano, na een paar jaren hard trainen, voor het eerst mee naar Nederland.

Na een aantal jaren alleen maar schoentjes te hebben gevuld, begon Delano dit toch een beetje te vervelen. Hij wilde meer doen dan alleen maar dat! Delano trok de stoute schoenen aan en stapte naar Sinterklaas. Hij vroeg toestemming aan de Sint om op te mogen treden voor alle kindjes in Nederland, in de periode dat Sinterklaas in het land is. Sinterklaas vond dit een uitstekend idee en gaf Delano toestemming om zo vaak en zo lang hij maar wil op te treden. Zolang hij er maar voor zorgt dat het bezorgen van de cadeaus niet in gevaar komt.

Dat kon Delano beloven aan de Sint, en sinds 2010 bestormt hij de podia waarvoor hij gevraagd wordt. Zo stond hij in 2010 al in Sittard, Vaassen en Elburg tijdens de grote intochten op de bühne.

In 2012 maakte Piet Delano zijn opwachting in zijn eigen show; Sint’s Muziekfeest. In een knallende show van 30 minuten laat Piet Delano zijn Pieten liedjes horen, waaronder zijn hit ‘Sint’s Muziekfeest!’ Na succesvolle optredens in 2012 en 2013 komt Delano ook in 2014 weer naar Nederland en dit dus met zijn gloednieuwe single “Hiep Hoera voor Sinterklaas!.” Het nummer is geschreven door Rick en Linda Pols die Sint en Piet een warm hart toe dragen. Rick tekende tevens voor de productie van het lied.

“Hiep Hoera voor Sinterklaas!” is uitgebracht door Blue Ocean Records en te downloaden bij alle grote downloadportals. De clip is binnenkort te bewonderen bij de clipzenders en staat inmiddels online op YouTube.

Clip YouTube:

Downloadlink:

http://zazell.nl/browse_bundle.aspx?bundle_id=863260

Website Piet Delano:

http://pietdelano.nl