GEORGE BAKER OVERHANDIGT NIEUW ALBUM AAN JAAP BUIJS

George Baker viert binnenkort zijn zeventigste verjaardag. Bovendien zit hij dit jaar 45 jaar in het artiestenvak. Al die tijd weet hij zich gesteund door zijn manager Jaap Buijs. Niet verwonderlijk dus dat George vanmorgen hoogstpersoonlijk naar Volendam afreisde om aan Jaap het eerste exemplaar te overhandigen van zijn nieuwe album, die de bijna vanzelfsprekende titel Seventy heeft meegekregen en vanaf morgen in de winkel ligt.

George: “Ja, Jaap en ik kennen elkaar door en door, wij zijn een unieke combinatie hoor. Ik denk niet dat er andere artiesten zijn die zo lang met dezelfde manager hebben gewerkt”. Waarop Jaap aanvult: “Door dik en dun, in goede en slechte tijden. Hans en ik hebben de gekste dingen meegemaakt samen. Ik vind het geweldig dat hij opnieuw zo’n prachtig album heeft gemaakt”.

Seventy is een album met nieuwe songs van George Baker met als bonustrack de 2014 versie van zijn klassieker Little Green Bag. Deze versie heeft hij eerder dit jaar opgenomen met Douwe Bob in het kader van een actie voor Cordaid Mensen in Nood. Het nummer Around and Around is onlangs als eerste single verschenen. Vanwege het jubileumjaar zit bij het album als cadeautje voor zijn fans een extra cd met daarop zes songs uit zijn roemruchte catalogus, waaronder Una Paloma Blanca, Morning Sky en Fly Away Little Paraquayo, die een paar jaar geleden zijn opgenomen met het New Symphonic Orchestra voor een aan hem gewijd speciaal galaprogramma op Radio 5.