Een uniek project van JAN EN MONIQUE SMIT vanavond bij RTL LATE NIGHT

Deze week zal van Jan en Monique Smit het liedjesboek 2 Kleine Kleutertjes verschijnen met teksten, vrolijke illustraties en een cd met 15 liedjes. Vanavond zullen broer en zus hierover vertellen in het programma RTL Late Night (RTL 4, 22.30 uur) Drie jaar geleden ontstond bij Jan Smit het idee om iets heel speciaals te gaan maken voor peuters en kleuters.

Het idee is inmiddels uitgegroeid tot een uniek project dat onder de noemer 2 Kleine Kleutertjes bestaat uit 15 buitengewoon fraaie tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een cd en een theatervoorstelling.

Sinds maart dit jaar worden de tekenfilmpjes elke werkdag door Telekids uitgezonden op RTL8. De waardering van de ouders voor deze filmpjes is bijzonder hoog. Buiten de kwaliteit van het materiaal, roemt men de speelse, educatieve kant ervan. Alle liedjes, waar de filmpjes bij zijn gemaakt, zijn geschreven door Jan en gezongen door zijn zus Monique Smit.

Jan: “Met 3 proefkonijntjes thuis begonnen we aan ons 2 Kleine Kleutertjes avontuur. Het toeval wil dat mijn eigen lieftallige zusje, lievelingstante van de kids én vliegende oppas Monique ook nog eens goed kan zingen. Reden te meer om aan de slag te gaan. Deze nieuwe kinderliedjes zijn vooral vrolijk, leerzaam en eigentijds. We zijn supertrots op het eindresultaat”. In februari 2015 start Monique Smit met een theatertour, gebaseerd op dit materiaal, die haar langs meer dan 25 theaters zal voeren.

2 Kleine Kleutertjes ligt ook als losse cd in de winkel.

www.2kleinekleutertjes.nl