Dikdakkers laten Zwarte Pieten invliegen!

Gisteravond tijdens het uitverkochte Noordelijk Muziekfeest in Exloo (www.hnmf.nl) was de live primeur van “Wij Willen Zwarte Piet” van de Dikdakkers. Speciaal voor deze avond werden er 3 Zwarte Pieten ingevlogen vanuit Spanje!  De clip staat inmiddels een week online en is al 13.000 keer bekeken en de reacties zijn louter positief.  De discussie over Zwarte en of gekleurde Pieten is nog steeds in volle gang maar voor ons is het duidelijk…. Wij Willen Zwarte Piet!

Dikdakkers komen met pro-Zwarte Pieten lied!

Hans en Anton, beter bekend als het feestduo Dikdakkers, zijn mannen die houden van tradities. Steevast komen ze tijdens belangrijke voetbaltoernooien als een EK en WK, met een Oranje-nummer. Ook carnaval slaan ze nooit over. Sterker nog, achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan een kneiterhit voor carnaval 2015. Voordat het zover is staat Nederland eind november tot en met 6 december in het teken van een andere traditie: Sinterklaas en Zwarte Piet.
Natuurlijk heeft iedereen de commotie over het Zwarte Pietenbeleid kunnen volgen in het nieuws. Zwarte Piet zou racistisch zijn en moet daarom volgens velen uit het straatbeeld verdwijnen. Wat de Dikdakkers betreft is dat niet correct: ‘Het Sinterklaasfeest is een traditie die al net zo oud is als ons land. Het feest heeft niets met racisme te maken. Zwarte Piet is gewoon zo zwart als roet omdat hij via de schoorsteen de huizen binnengaat waar hij kinderschoentjes vult met cadeautjes.
Voor de Dikdakkers is het in ieder geval duidelijk: gekleurde Pieten als alternatief, dat kan echt niet. Daarom maakten ze er een lied over. Met dit prachtige pro-Zwarte Pietenlied zetten ze een statement neer en hopen ze dat Nederland nog vele jaren Zwarte Pieten uit Spanje mag verwelkomen. Zwarte Piet moet blijven!