Brownie Dutch released langverwachte debuutsingle

De zanger/producer Brownie Dutch, de man in pak en altijd met zonnebril. Bekend van de programma’s Ali B op volle Toeren, De Muziekkaravaan en The Voice of Holland released vandaag zijn debuutsingle „Stupid Kind Of Lover”. In dit nummer neemt Brownie Dutch de luisteraar terug naar de Soulmuziek uit de jaren ’60-70, maar wel in een hedendaagse sound.

Het nummer „Stupid Kind Of Lover” gaat over een onhandige lover die heel veel van zijn partner houdt maar toch steeds in de verleiding komt om de verkeerde keuzes te maken. Het nummer is live door muzikanten ingespeeld en geproduceerd door „Da Dozens”, een nieuw productieteam bestaande uit Brownie Dutch zelf en de drummer en componist Ton Dijkman (bekend van o.a. Marco Borsato). Ton Dijkman is van oorsprong een souldrummer en heeft in het verleden in verschillende soulformaties gespeeld. „Via The Voice of Holland ontmoette ik Ton. We hadden direct een klik en zaten uren te filosoferen over Soulmuziek. We zijn toen bij Ton de studio in gedoken en binnen no time lag de basis voor deze single”. Aldus de 28-jarige soulzanger.

 

Brownie Dutch is als producer bekend van hiphop en R&B producties. Hij maakte de muziek van artiesten als Ali B, Yes-R, Sjaak, Keizer en Darryl. Het is dan ook een verrassing dat hij voor zijn eigen repertoire voor het genre soul kiest. „Als hiphop producer begin je vaak met samples. In de hiphop van de jaren ’90 werden er veel samples gebruikt uit de Soulmuziek. Zo kwam ik in aanraking met soul en die muziek pakte mij. In de hedendaagse muziek mis ik weleens de mooie warme klanken en de muzikaliteit die de soul van toen had. Ik heb zoveel passie voor deze muziekstijl dat ik het als een persoonlijke missie zie om dit genre weer te herintroduceren in de Nederlandse markt. Niet de meest makkelijke missie maar wel een waar ik me vol overgave op kan storten.” Momenteel is de soulzanger druk aan het repeteren met zijn live band om een vette soul show neer te zetten. De single is namelijk een voorproefje van zijn debuutalbum die begin 2015 uitkomt op LP.

 

 

Brownie Dutch heeft net de ‘Duizend Spiegels tour’ met Marco Borsato afgesloten waarin hij een Big Band (jazz) versie van ‚Dromen zijn Bedrog’ ten gehore bracht. Hij is wekelijks te zien als de producer van “Team Ali” in het programma The Voice of Holland en vanaf januari start weer een nieuw seizoen Ali B op Volle toeren bij de AVROTROS.

Van de single zal binnenkort een officiële videoclip verschijnen. Vanavond te zien in De Wereld Draait Door!