Beatpiet komt met allereerste eigen single!

Er is natuurlijk veel discussie over zwarte piet. Toch zijn er ook pieten die gewoon bezig zijn met doen waar ze goed in zijn: Kinderen vermaken! Zo ook onze Beatpiet. Beatpiet was eigenlijk een inpakpiet. Al jaren zeurde hij elke keer bij Sinterklaas of hij misschien muziek mocht gaan maken, en dan de kinderen daarmee mocht vermaken. Sinterklaas had daar niet zoveel trek in.

Want zo redeneerde Sinterklaas: “Die housemuziekjes, dat is maar een beetje rare muziek”.

Beatpiet liet het hier natuurlijk niet bij zitten. Jarenlang volgde hij de carrières van onder andere Tiesto, Hardwell, en Afrojack. Elke keer keek hij de kunst weer vakkundig af. Ook begreep Beatpiet als geen ander dat er natuurlijk ook een meezing factor voor de kinderen in moest zitten. Na een LOI cursus produceren voor beginners, had Beatpiet eindelijk zijn eerste plaatje af. Vol trots liet hij het plaatje aan Sinterklaas horen. Sinterklaas reageerde verbaasd: Heb jij dit gemaakt? Met een brede glimlach knikte Beatpiet volmondig: JAAA! “Nou” zei Sinterklaas, “ik denk dat het tijd word om je een geheimpje te verklappen”. “Zelf maak ik namelijk al jaren dikke beukplaten in mijn super-mega-top-studio onder het kasteel”. “Ga jij maar in mijn studio zitten, dan maken wij samen jou plaatje af”.

En zo geschiedde het: Sinterklaas holp Beatpiet met zijn eerste eigen single, waarmee Beatpiet nu de wereld kan veroveren. En laten we eerlijk zijn: Volledige support van Sinterklaas, daar dromen zelfs de grote DJ’s van!