The Common Linnets winnen EBBA

The Common Linnets hebben vandaag de Europese muziekprijs European Border Breakers Awards (EBBA) gewonnen. Negen andere Europese acts met onder andere Hozier, Milky Chance en John Newman mochten ook de prijs in ontvangst nemen.

De band rond Ilse de lange, The Common Linnets, veroverde tijdens het Eurovisie Songfestival 2014 de tweede plek in de finale, ontving een Gouden Plaat en bemachtigde de eerste positie in de Mega Top 50. Nu mogen ze ook een EBBA aan dat glansrijke lijstje toevoegen.
EBBA
De EBBA (European Border Breakers Awards) wordt uitgereikt aan de beste nieuwe pop, rock en dance acts in Europa die ook over de grens succes hebben. De prijs wordt uitgereikt door de Europese Commissie in samenwerking met Eurosonic Noorderslag en de European Broadcasting Union. De prijsuitreiking vindt in januari plaats, tijdens het festival Eurosonic Nooderslag.
Prijs voor tien Europese acts
Eerder werd dezelfde prijs al uitgereikt aan Adele, Caro Emerald en Mumford & Sons. Naast The Common Linnets werd de award dit jaar ook uitgereikt aan negen andere Europese acts:
• Klangkarussel (Oostenrijk)
• Melanie de Biasio (België)
• MØ (Denemarken)
• Indila (Frankrijk)
• Milky Chance (Duitsland)
• Hozier (Ierland)
• Todd Terje (Noorwegen)
• Tove Lo (Zweden)
• John Newman (Groot-Brittannië)

Bron 3FM