TANTE RIKIE overweegt naamsverandering ZWARTE CROSS!

De voorbereidingen voor de start van de inschrijvingen en de aftrap van de wereldwijde voorverkoop zetten onze festivaldirectrice Tante Rikie aan het denken. Zojuist heeft ze via een persverklaring een mogelijke naamsverandering van het festival aangekondigd. “Ik volg de maatschappelijke discussie rondom de sidekick van Sinterklaas op de voet.

Misschien is het na 19 jaar niet meer van deze tijd om aan de huidige naam van het feest vast te houden”, aldus Onze Zuiverheid. ‘De Getinte Cross’ is volgens de goedheiligvrouw het beste alternatief. “De Getinte Cross is vanaf dag één een festival voor iedereen ongeacht leeftijd, geaardheid, levensovertuiging en uiteraard ook huidskleur. Het is een kleurrijk feest met een zeer gemêleerde bezoekerssamenstelling en om het risico te voorkomen dat ik iemand voor het hoofd stoot overweeg ik serieus een naamsverandering.”, aldus Tante Rikie. “Ik adviseer advocaatfabrikant Getinte Kip en gereedsschapsproducent Getint & Decker om hetzelfde te doen en verwijzingen naar het Z-woord zo veel mogelijk te vermijden. Daarnaast pleit ik voor medemenszoenen en blanco vla in plaats van negerzoenen en blanke vla in de supermarktschappen.”