Nooit eerder uitgegeven Demo materiaal van Normaal op LP

LP NORMAAL – Deurdonderen In De Achterhoek; Niets meer of minder dan een revolutie. De opstand van de regio tegen de grote stad. Een keiharde afrekening met de zoetsappige muziek (Bee Gees, Luv, Abba, Wings, Kate Bush) van de jaren zeventig. Het te verschijnen Normaal album Deurdonderen in de Achterhoek maakt oorverdovend duidelijk hoe rebels de Achterhoekse rockgroep Normaal zich in haar beginjaren manifesteerde.

Normaal begon niet alleen een muzikaal tegenoffensief, Bennie Jolink en z’n maten introduceerden ook een andere taal (dialect), provoceerden het establishment en lagen regelmatig overhoop met de handhavers van orde en gezag. Pseudonym Records achterhaalde tapes met Normaal-songs uit 1978 en 1981. Deze zijn nu geremastered. Bijzonder is het nummer Hideway Blues van bassist Willem Terhorst. Het kwam nooit eerder op vinyl of cd uit.

 

 

 

Het nieuwe album – ongetwijfeld een absolute ‘mot ik hebb’n’ voor de doorgewinterde fans – omvat omvat nooit eerder uitgegeven demo materiaal van twee vroege albums D’n Achterhoek Tsjoek en Deurdonderen.
Deurdonderen in de Achterhoek bundelt het beste van een rebelse periode in de geschiedenis van Normaal. Het betreft nooit eerder vrijgegeven demo materiaal.
Presentatie op zaterdag 22 November 2014 Mega Platen & CD Beurs, Jaarbeurs, Utrecht.

Track listing
LP NORMAAL – Deurdonderen In De Achterhoek
(Nooit Eerder Uitgegeven Demo Materiaal)
Kant A
1. Hummelo 3:35
2. D’n Eentje Zegt 3:14
3. Hideway Blues 3:48
4. Hol Ow Kregel 3:34
5. Dun Op D’n Mest 4:24
6. Ik Wil Noar Huus 2:43
Kant B
1. Rospelen 2:06
2. Woarum Mot Mien Dat Oaverkommen 4:50
3. Hendrik Haverkamp 4:33
4. Kleine Dinie 3:12
5. Loaw ’t Dink Niet Nuumen 3:15
6. De Boer Dat Is De Keerl 3:33

LP 180 gram vinyl in de beperkte oplage:
200x Oranje vinyl
200x Geel vinyl
200x Paars vinyl
200x Zilver vinyl
OP = OP!!
Uitsluitend verkrijgbaar op 22 / 23 november op de Jaarbeurs te Utrecht!!

 

Bron; CENTERTAINMENT