Nieuwe single Palemiger Spatzen

De Palemiger Spatzen brengen hun nieuwe single de F*ck Rosi Polka uit. De single is als een grap begonnen, als een steek naar het bekende Tiroler nummer Hé Rosi. De eerste twee maten zijn ongeveer hetzelfde en daarna maakt het nummer van de Zuid-Limburgse band een verassende wending. In eerste instantie was de titel en de tekst van het nummer een grap, uiteindelijk heeft de band ervoor gekozen om het zo te laten.

Het is echt een feest-single geworden en het is natuurlijk geen toeval dat deze uitkomt in de tijd van de welbekende Oktoberfesten. Op deze feesten zijn de Palemiger Spatzen een vaste verschijning. Kortom een single die niet mag ontbreken in de collectie van iedere fan van volkstumliche feestmuziek!

Op de B-kant van de single staat de Palemiger Feest Medley, bestaande uit de hits: Der alte Dessauer, Ratata lied en Alphornzauber. Dit is een voorloper op het nieuwe album, welke in het voorjaar van 2015 zal verschijnen op het Prent Music label.

De Palemiger Spatzen, bekend van de hits Harmonicapower, Harmonikatijd en Gutenmorgen (het lalala lied), staan al méér dan 25 jaar garant voor een spetterend optreden. Door de Steirische Harmonika, alpenhoorn, strakke drums, vette bas en een jodel op zijn tijd, waant het publiek zich op de Festwiesen in de Alpen. De volksmuziek die de Palemiger Spatzen brengen, weten zij steeds aan te passen aan de tijdsgeest. Door de combinatie van de harmonika en een stevige rockgitaar wordt het publiek getrakteerd op een stevige sound, waarin zij gedurende de hele show worden meegevoerd. Stimmung gegarandeerd met de Palemiger Spatzen!

 

De nieuwe CD single is natuurlijk te verkrijgen bij de CD Hal in Ruinen, op de markt, op www.cdhal.nl en natuurlijk op alle download sites en streaming sites.

De clip (bij RTV OOST Oktoberfest Hardenberg)