MPF GelreDome voor het eerst met Frans Bauer

Het Mega Piraten Festijn is op zaterdag 13 december voor de zesde keer te gast in het GelreDome in Arnhem. Natuurlijk zijn alle bekende grote namen van de partij: van Jan Smit tot Lee Towers, van Thomas Berge tot Marianne Weber, maar ook Kraantje Pappie, Glennis Grace en Andy van der Meijde.  Het affiche bevat nog een zeer grote naam. Voor het eerst zal namelijk Frans Bauer optreden op het Mega Piraten Festijn.

 

“We zijn ontzettend blij dat hij er nu bij is”, stelt organisator Eddie Mensink. “Hij stond al heel lang op ons verlanglijstje, maar hij koos eigenlijk altijd voor zijn eigen tours en optredens. Ditmaal is het gelukt en daar zijn we heel trots op. In de wereld van de Nederlandstalige muziek is hij immers één van de absolute topnamen! Frans Bauer komt dus terug naar het Gelredome. Maar ik vind het ook geweldig dat Andy van der Meijde er bij is, bekend als ex-profvoetballer, maar ook als realityster. Hij heeft vorige maand zijn eerste single ‘De naam is Van der Meijde’ uitgebracht.”

 

Alle andere edities was het stadion bijna of helemaal uitverkocht. “De publieksreactie was telkens uitzinnig”, stelt Eddie. “We omschrijven het MPF al jaren als ‘Het grootste meezingfestijn van Nederland’, maar met het MPF in het GelreDome hebben we een nieuwe standaard gezet. Nog nooit klonk het Nederlandstalige lied uit zoveel kelen tegelijk!”

Het concept van het feest mag bekend heten: de grote namen en de hits volgen elkaar in een hoog tempo op en presentator Willie Oosterhuis gunt het publiek geen rust. Indutten, dat doe je thuis maar. Dansen, springen, sjansen en meebrullen, dat zal je! De organisatie belooft bovendien nog een ‘special guest’.

 

Het MPF in het GelreDome vormt ook dit jaar weer de finale van de grote MPF-tournee, die dit jaar vijf haltes telt. “Het is de bedoeling om samen met alle liefhebbers van het Nederlandstalige lied een grandioos feest te vieren”, vertelt Eddie. “Een locatie als het GelreDome geeft ons bovendien alle ruimte voor een zeer uitgebreide podiumproductie. We willen er echt weer een feest voor het oog van maken.”

 

Programma Jan Smit, Roy Donders, Frans Bauer, Jannes, Thomas Berge, Marianne Weber, Lee Towers, Jan Keizer & Anny Schilder, Gebroeders Ko, Ancora, Glennis Grace, Sieneke, Wimmie, George Baker, Belinda, Helemaal Hollands, Lesley Williams, Jaman, Andy van der Meijde, Peter Beense, Gino Graus, Koos Alberts, Django Wagner, Vinzzent, Snollebollekes, Monique & Tim, Milan Milano en Stef Ekkel. Het stadion is geopend vanaf 18.30 uur; aanvang is om 19.30 uur.

 

Voorverkoop: Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl en paylogic.nl en bij alle winkels van Primera.

 

Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.