Jolanda ten Hoven – Jij geeft kleur aan mijn leven

Jolanda ten Hoven zag het levenslicht in het mooie Veluwse Epe. Sinds 2004 is zij begonnen met zingen. Als klein meisje was zij al volop aan het zingen en oefende zij elke dag op haar slaapkamertje luidkeels en uit volle borst. Deze privé optredens bleven niet onopgemerkt in huize ten Hoven en de eerste fans melde zich boven aan de trap.

Achter de bar is het uiteindelijk allemaal echt begonnen toen Jolanda tijdens haar toenmalige werk in het plaatselijke uitgaanscentrum “Ploeg-inn” de microfoon gepakte en spontaan begon mee te zingen met de muziek. De goede reacties gaven haar inspiratie om meer te doen met haar grootse hobby het zingen. Haar grote voorbeeld is volkszangeres Marianne Weber die als geen ander het Nederlandse lied vertolkt in de taal die ook Jolanda het meest aanspreekt.

Vanaf maart 2013 is haar zangcarrière in een versnelling geraakt door haar single “Blijf Bij Mij” welke in menig hitlijst hoge noteringen heeft gehad bij o.a. TV Oranje en RADIONL, waar deze single tevens Hollandse Nieuwe in week 15 is geweest. Na dit succes kon een volgende single niet uitblijven. In november 2013 is haar single “Ik heb je gemist” gelanceerd. Ook deze single was zeer succesvol, waaronder “Trots Plaat” bij het grootste Belgische radiostation VBRO waar het Vlaamse en Nederlandse lied centraal staat.

De nieuwe single “Jij geeft kleur aan mijn leven” is gecomponeerd en geproduceerd door niemand minder dan Jeroen Dirksen en is door de herkenbare “Schlager-pop sound” opnieuw een echte Jolanda ten Hoven plaat geworden. “Jij geeft kleur aan mijn leven” komt op 15 oktober uit op het label Plug & Play Records van Bert Schenau. De prachtige kleurrijke videoclip is opgenomen in één van de grootste prive tuinen van Nederland “Ampies Berg” in ’t Harde.

Op zaterdag 29 november 2014 zal Jolanda een optreden verzorgen tijdens het 30 jarig jubileumfeest van Koos Alberts in Hardersplaza te Harderwijk.