Henriette brengt nieuwe single uit

Henriette Kropman is bekende verschijning in de showbizz. Als meisje van 15 won Henriette haar eerste platencontract en wel bij Johnny Hoes. Op het Telstar label verscheen het door Ad Verkooijen (vader van Frank) geschreven nummer “Als jij het wil”. Na een periode solo ging ze zingen in een diverse bands waaronder Con Forza ( uit Veghel) en was ze jarenlang  “het gezicht” van The Nightingales, het populaire dans- en amusementsorkest uit het Zuid Oosten van Nederland.

Naast het podium werk was ze ook een veelgevraagd studio zangeres en werkte o.a. samen Dennie Christiaan en Frans Bauer. Met zowel Frans als Dennie niet alleen in de studio maar ook als backing vocals op het podium tijdens de grote concerten. Naast het Nederlandstalige kwam er in 1981 haar eerste Engelstalige single uit. “Making love all night” geschreven en geproduceerd door Tony Britnell ( Long Tall Ernie and The Shakers) en opgenomen in de bekende Wisseloord Studio in Hilversum. Mede door de internationale promotie op de Midem in Cannes werd het een bescheiden hit in Denemarken en Zweden. Niet veel later werd ze gevraagd om zangeres te worden van de Sugar and The Lollipops in Duitsland. Het werden super jaren en vele podia heeft ze met deze band betreden. In 2009 besloot ze om haar solo carrière weer op te pakken en sindsdien horen we haar weer zingen in haar eigen taal. De afgelopen jaren was ze succesvol met “Luister jij” “Duizenden Sterren”. En “ Mario” En deze week kan ze er een aan toevoegen. Het is van oorsprong een nummer van Kurt Darren maar door Henriette zelf voorzien van een Nederlandse tekst en opgenomen bij Marco Luessink @Studio Evolution Doetinchem. “ WAAR BEN JIJ” is de titel van dit geweldig in het oor liggende nummer. Vanaf vandaag verkrijgbaar als cd – download en via streaming