George Baker wordt 70 jaar en viert tevens zijn 45-jarig artiestenjubileum met nieuw album.

Dit jaar viert George Baker zijn zeventigste verjaardag en zijn 45-jarig jubileum als artiest. Hij doet dat met een splinternieuw album, dat de bijna vanzelfsprekende titel Seventy zal dragen en waarvoor hij alle songs wederom zelf heeft geschreven. Het album komt op vrijdag 7 november uit. Als voorproefje zal morgen, vrijdag 17 oktober, het fraaie Around and Around als eerste single verschijnen.

Als cadeau van de jarige voor zijn vele trouwe fans, zit bij het album een gratis cd met zes nummers uit zijn gigantische catalogus, die een paar jaar geleden live zijn opgenomen voor NPO Radio 5 met het New Symphonic Orchestra.

Zijn gouden klassieker Little Green Bag uit 1969 keert als bonustrack terug op dit nieuwe album. George nam dit nummer eerder dit jaar opnieuw op met Douwe Bob in het kader van een actie voor Cordaid mensen in nood. Deze samenwerking beviel zo goed, dat George het graag wilde toevoegen aan dit nieuwe album.

Het album van George Baker verschijnt bij Vosound Records.
www.georgebaker.com