Duo Pak Aan komt met nummer ‘Het Dorp’ Wim Sonneveld

Eddy Walsh: Als de Zaankanter 14 jaar is, laat presentator Jacques d’Ancona bij een karaoke Firatoshow in Amsterdam, waaraan Eddy deelneemt, weten veel in zijn showbizz-verrichtingen te zien. Het advies is vooral in het vak door te gaan. Jaren later wordt Eddy ontdekt door een internationaal gerenommeerde talentscout die hem toevallig hoort meezingen met de radio.

Hij is meteen laaiend enthousiast en brengt Eddy Walsh in contact met grammofoonplatenmaatschappij Arcade. De firma aarzelt niet en biedt hem een langdurig platencontract aan.

Dit resulteert begin februari 2001 in zijn eerste single-cd “Naar mijn zin”, mede tot stand gekomen door de Utrechtse producer, componist en tekstdichter Pascal de Vormer. Niets lijkt het succes van de allrounder nog in de weg te staan. Bijna tegelijk maakt ook de vader van René Froger, Bolle Jan, kennis met het frappante stemgeluid en de presentatiekwaliteiten van Eddy. Omdat de joviale Amsterdammer altijd een goede neus heeft voor talent, leidt dit tot een vaste overeenkomst bij het befaamde café Bolle Jan aan de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

De nu inmiddels 45 jarige zanger zingt iedere maandag bij het bekende en gezellige feestcafé. Dat doet hij nu alweer 15 jaar en met veel overgave; “Het is altijd weer fijn om zo`n café heen en weer te zien gaan en de mensen te kunnen laten genieten van iets wat ik gewoon zomaar gekregen heb”. Ronald Engel: is geboren op 24 januari 1961 in het hartje van de Jordaan in Amsterdam. Hij is de buurjongen van René Froger en zit zes jaar met hem in de klas van de lagere school. Samen spelen ze regelmatig accordeon. Hij volgt op de LTS de opleiding Electro technieken en is uiteindelijk landmeter geworden. Ronald werkt vanaf zijn achttiende jaar als accordeonist, zanger, entertainer in vrijwel alle kroegen en feestzalen van Amsterdam, maar natuurlijk ook daarbuiten. Tevens werkt hij jarenlang samen met de bekende accordeonist Hans Kap.

In 1994 komt zijn eerste single-cd “De Transsexueel” uit bij Bunny Music met een regelrechte hit tot gevolg. Drie maanden later opgevolgd door: “Gooi je schoonmoeder uit het raam”, “Het meisje met de grote … Oorbellen” en “Schijt aan de buren”. Hierna volgt nog meer werk en er worden zelfs 3 albums uit gebracht. In 1996 koopt Ronald Café De Nieuwe Vaart in Amsterdam waarvan hij tot op de dag van vandaag nog eigenaar is en wekelijks bekende en minder bekende artiesten laat optreden. In 2000 brengt hij bij Johnny Hoes het album “Glij hem d’r in” met allemaal pikante liedjes uit. In 2012 komt Eddy Walsh met het idee om samen met Ronald Engel het nummer “1 Kopje Koffie” op te nemen en het “Duo Pak Aan” te vormen. Zo gezegd zo gedaan, maar helaas bracht dit niet het succes waar ze op hadden gehoopt.

Nu in 2014 gaan de heren het opnieuw proberen met Sonneveld’s “Het Dorp”!