De nieuwe single Karl Adams,

Op een herfstachtig nederstrand, onderweg, thuis op de bank: nieuwe liedjes weten Karl Adams overal te vinden. Maar deze keer was het anders: deze keer klopten ze niet aan in het Engels, maar in het Nederlands. En kwamen dichterbij, dichterbij dan ooit. Karl wist dat hij nu ook de luisteraar dichterbij moest durven laten. En dat deed hij dan ook, samen met co-producer en toetsenist Ton Snijders (Frank Boeijen, Stef Bos).

Een geluid zonder omweg, leunend op gitaar en piano. Met gastrollen voor Lotte Zekhuis (Jacqueline Govaert, Giovanca) en Richard van Bergen (Qeaux Qeaux Joans, JW Roy). Het resultaat? Een album dat jou wilt aanraken. Kleine liedjes met een groot hart. Probeer het zelf. Het album Windbreker is de opvolger van Karls 1e studioalbum If Not Now (2011). Het album werd goed ontvangen en de single ‘Taillights’ werd opgepikt door onder meer Leo Blokhuis, Mart Smeets en Hubert van Hoof.

vast in mij
Het lied ‘Vast in mij’ is een krachtig lied van troost. Het roept iedere keer weer heftige reacties op, Karl heeft er al veel persoonlijke woorden van dank voor ontvangen. In 2007 zag Karl het verdriet van zijn vader bij het sterven van diens broer aan een hartkwaal. In hetzelfde jaar verloor een muziekvriend zijn vriendin aan kanker; zij had dezelfde leeftijd als Karl. En als kers op de taart vertelde een van zijn beste vrienden hem dat hij een zware operatie tegemoet zag vanwege longkanker. De onmacht en angst die Karl overviel, bracht dit lied voort. Hij is er trots op dat juist dit lied kracht en troost biedt.

recensies
Heaven
‘Tien patente liedjes met teksten die hout snijden […] aangenaam stemgeluid.’

Liesbeth List
‘Karl Adams heeft zichzelf overtroffen met Windbreker! Wat een prachtige cd. Zijn stem, de teksten, de melodieën en de arrangementen zijn oorstrelend. Bravo!’


bio
Voor Karl Adams (zijn echte, Nederlandse naam) zijn liedjes vrienden voor het leven. Hij maakt ze al meer dan 25 jaar. Hij streeft naar de echtheid die hij kent van voorbeelden als James Taylor, Paul Simon en Jackson Browne. En dat hoor je dan ook terug in zijn spel en liedjes. Door de jaren heen begeleidde hij als gitarist/zanger onder meer Rich Wyman (USA) op Parkpop, Liesbeth List in het theater en Ad Vanderveen op het Take Roots Festival. Hij schreef samen met onder meer Willemijn May (Serious 3FM Talent 2014 en Radio 2 Talent 2014), Bill DiLuigi (Nashville), Jochem Fluitsma en Maud Wilms. Zijn liedjes zijn opgenomen door Daniëlle Boon, Branko en Superfloor.

 

contact
pr & promotie: saskia konings +31 (0)6 46 53 26 77 . boekingen: walter wilhelm / for the road +31 (0)6 14 19 91 30. direct contact met karl: info@karladams.nl

 

www.karladams.nl

www.facebook.com/karladams.nl

@karladamsnl