At-G beschrijft wereldproblemen in zijn lied.

Hoe lang zal het allemaal door blijven gaan? Hoelang zijn de ouders genoodzaakt om kinderen voor te liegen dat ze een mooi toekomst tegemoet kunnen gaan? Kinderen die nog niet eens zeker zijn van morgen, vragen niets meer dan wat ze verdienen. Willen wij geven wat de oorlogskinderen verdienen, of draaien wij onze hoofd de andere kant op, terwijl wij langs de diepe put lopen die open ligt. At-G (ex-member van Young Smoothies) maakt dit geheel gevoelig duidelijk in zijn single,

Nog niet Verloren:
‘’Geef me, een dag zonder zorgen
Geef me, een betere morgen
Geef me, een land zonder geweld
Geef me, een land dat niet draait om het geld’’

In deze vier regels heeft de rapper een geheel wereldprobleem beschreven. Door deze tekst is het mogelijk om een goed en gevoelig beeld te vormen van de oorlogskinderen in de huidige tijd. ‘’Die ochtend lag hij nog in mijn bed te slapen”, zegt Ramez Bakr (43), de vader van Mohammed. Hij zit in zijn huiskamer, een sigaret in de ene hand en een bidketting in de andere. Af en toe lopen familieleden en buren binnen om hun medeleven te tonen met het verlies van zijn zoon tijdens de Gaza oorlog dit jaar.
Er zijn geen woorden om het verdriet en of de pijn te beschrijven die elk persoon ervaart dankzij de oorlog op deze harde en wrede wereld. Vanaf de holocaust tot aan het Auschwitz kamp, heeft de mensheid het allemaal wel meegemaakt, of op zijn minst er wel van gehoord. Het liefst hadden we gehoopt dat het ook verleden tijd was, maar deze droom blijkt helaas niet waar te zijn. Tot op heden wordt men gedwongen om angstig te leven met een onderdak dat nog niet eens zeker is.
Dit alles gaat de artiest At-G enorm aan het hart. Als kind zijnde is hij samen met zijn ouders gevlucht uit Sri Lanka, een land waar al vele jaren oorlog gerelateerde problemen zijn. Alhoewel At-G er goed is uitgekomen, wil hij door zijn diep gewortelde gevoelens, duidelijk stilstaan bij de kinderen die niet de kans hebben gekregen om die vreselijke nachtmerrie achter hen te laten.
Elk kind verdient het om een veilig onderdak en andere primaire behoeften te hebben. In de huidige tijd, met technologie van zeer hoge kwaliteit, is het zeker een plicht van ons allen, om de kinderen een goede toekomst te beloven en te geven. Nogmaals; kinderen die nog niet eens zeker zijn van morgen, vragen eigenlijk niets meer dan dat! At-G is onder andere bekend met zijn optredens bij Zapplive, Kidstop20 en Heineken Music Hall. Zijn muziek is een mix van muziekstijlen uit allerlei landen. Wat zeker opvalt is zijn bijzondere reggeaton-achtige en daardoor heel dansbare rapstijl. Zoals al aangegeven komt hij oorspronkelijk uit Sri Lanka en is een jongen met pittige rapteksten. Kortom een fantastisch muzikale jongen die daarnaast ook nog eens een zeer fruitige uitstraling heeft om naar te kijken.