ACHT BN’ERS GAAN DIRIGEERWEDSTRIJD AAN OM TITEL MAESTRO 2014 TE BEMACHTIGEN

Vanaf aanstaande donderdag gaan de acht dirigenten-in-spe: Carlo Boszhard, Marlies Dekkers, Frans Duijts, Oscar Hammerstein, Sylvana Simons, Susan Smit, Spike van Zoest en Lucille Werner met elkaar de strijd aan om de titel ‘Maestro 2014’ te bemachtigen.

 

Wie van hen weet in acht weken tijd de finesses en techniek van het dirigeren onder de knie te krijgen om Het Balletorkest, een 65-koppig symfonieorkest, perfect te dirigeren? Elke week moet één BN’er de dirigentenbok verlaten. Ook dit maal presenteert Frits Sissing vanuit de Philharmonie in Haarlem de dirigeershow. De Maestro-jury bestaat wederom uit dirigent Otto Tausk (voorzitter), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (eerste contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Twee jaar geleden werd de eerste editie van Maestro uitgezonden en werd Lenette van Dongen uitgeroepen tot Maestro 2012.

Frits Sissing: “Ik ben bijzonder blij met het verrassend gemêleerde gezelschap dat dit seizoen de uitdaging aangaat om een symfonieorkest te dirigeren. Ik kijk enorm uit naar hun verrichtingen. Het feit dat ze allemaal staan te trappelen om de uitdaging aan te gaan belooft leuke en op zijn tijd hilarische momenten op te leveren. Wie zich zal ontwikkelen tot de Maestro 2014 durf ik nu nog niet te voorspellen, gezien hun fanatisme zouden ze het allemaal kunnen worden”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie op: www.avrotros.nl/maestro

Maestro
Uitzending donderdag 30 oktober
NPO 1 – 20.30 uur